Μύδια, στρείδια και γυαλιστερές: Πώς θα καταλάβεις αν τα όστρακα που αγόρασες είναι φρέσκα

Πατούλια Κατερίνα
Μύδια, στρείδια και γυαλιστερές: Πώς θα καταλάβεις αν τα όστρακα που αγόρασες είναι φρέσκα

Λατρεύεις τα όστρακα και θες να τα απολαμβάνεις και την Σαρακοστή 

Λατρεύεις τα μύδια, τις γυαλιστερές, τα στρείδια, όλα τα οστρακοειδή και τις ημέρες αυτές, με την Καθαρά Δευτέρα και την Σαρακοστή είσαι έτοιμη να τα τιμήσεις δεόντως.

Έλα όμως που τα όλα αυτά τα θαλασσινά, μπορούν εύκολα να σε στείλουν στο νοσοκομείο, αν δεν τα διατηρήσεις φρέσκα, αν δεν τα καθαρίσεις σωστά κι αν δεν φροντίσεις με μικρά κόλπα να δεις ποια είναι ζωντανά και φρέσκα, ποια είναι για πέταμα και ποια δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα μετά το μαγείρεμα.

Ακολούθησε τα παρακάτω μυστικά, δες και το βίντεο και σίγουρα θα απολαύσεις τα οστρακοειδή σου περισσότερο από ποτέ.Βήμα πρώτο: Βάζεις σε ένα μπολ νέρο και μια μεγάλη κουταλιά αλάτι. Ρίχνεις τα μύδια και τα αφήνεις είκοσι λεπτά μέχρι να δεις ποια έχουν ανοίξει. Όσα μείνουν στην επιφάνεια, τα βγάζεις και τα πετάς. Όσα δεν είναι κλειστά επίσης τα χτυπάς, βλέπεις αν κλείσουν κι αν παραμείνουν ανοιχτά, τα πετάς και πάλι.

Βήμα δεύτερο: Σωστό καθάρισμα με σφουγγαράκι και αφαίρεση των μουστακιών με το μαχαίρι.

Βήμα τρίτο: Τα μαγειρεύεις με τον τρόπο που επιθυμείς. Όσα παραμείνουν κλειστά ή σχεδόν κλειστά μετά το μαγείρεμα, τα πετάς!