Μισείς τα κουνούπια; 3 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από αυτά μια και καλή

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μισείς τα κουνούπια; 3 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από αυτά μια και καλή

Και πες αντίο οριστικά

Το συγκεκριμένο έντομο μας είναι πολύ γνώριμο και καθόλου συμπαθές -αν μας ρωτάς-. Δεν χρειάζεται να σου πούμε και πάλι τους λόγους για τους οποίους τα μισούμε, τους γνωρίζεις καλά και είναι πολλοί. Και αφού χθες έμαθες ότι κι εμείς ευθυνόμαστε που μας τσιμπάνε (6 λόγοι για τους οποίους σε τσιμπάνε τα κουνούπια και δεν το ξέρεις), σήμερα σου έχουμε κάτι καινούργιο.

Μας αρέσει να σε φροντίζουμε, γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τρεις τρόπους για να απαλλαγείς από αυτά φυσικά και οριστικά. Τέλειο έτσι; Δώσε προσοχή παρακάτω λοιπόν και αποχαιρέτισε τα κουνούπια για πάντα!

#1. Χρησιμοποίησε λεβάντα
Η λεβάντα είναι ένα άρωμα/αιθέριο έλαιο που λατρεύει όλος ο κόσμος, αλλά τα κουνούπια τη μισούν! Για να κρατήσεις λοιπόν, τα κουνούπια έξω από το σπίτι σου, προσθέστε μια σταγόνα λεβάντας σε μία κορδέλα και τοποθέτησε τη γύρω από τα ανοιχτά παράθυρα. Τα κουνούπια σίγουρα θα το ξανασκεφτούν για το αν θα μπουν μέσα ή όχι.

#2. Φτιάξε λαδάκι σώματος με λεβάντα
Πρόσθεσε 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε δύο κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο - όπως το ελαιόλαδο - και τρίψε το επάνω στο εκτεθειμένο δέρμα σου. Όχι μόνο θα μυρίζεις όμορφα, αλλά θα σταματήσεις και την προσγείωση των κουνουπιών πάνω σου.

#3. Ρίξε δεντρολίβανο στο μπάρμπεκιου
Τα κουνούπια συχνά «χτυπάνε» όταν βρισκόμαστε στον κήπο ή στη βεράντα και συγκεκριμένα όταν κάνουμε barbecue. Αυτό το απλό κόλπο όμως με το δεντρολίβανο θα μετατρέψει το μπάρμπεκιου σου σε ένα φυσικό απωθητικό κουνουπιών, ενώ θα δώσει και υπέροχη γεύση στο φαγητό σου. Ρίξε μερικά κοτσάνια δεντρολίβανο στα ζεστά κάρβουνα για να βγάλουν το απωθητικό -για τα κουνούπια- άρωμα τους.

Ακολούθησε ένα από τους παραπάνω τρόπους (ή και όλους) και απαλλάξου οριστικά.