Κόλλησε το βαζάκι με το μέλι; Δες τρεις τρόπους για να το ανοίξεις εύκολα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κόλλησε το βαζάκι με το μέλι; Δες τρεις τρόπους για να το ανοίξεις εύκολα

Όχι δεν χρειάζεται να το πετάξεις, ούτε να το σπάσεις από τα νεύρα σου

Πόσες φορές δεν έχεις πάθει κρίση πανικού ή και νευρικό breakdown στην προσπάθειά σου να ανοίξεις ένα βαζάκι, για να χρησιμοποιήσεις το περιεχόμενό του; Και όλως τυχαίως αυτό συμβαίνει πάντα όταν είσαι μόνη σου στο σπίτι και δεν υπάρχει ούτε ένα άνθρωπος να σε βοηθήσει να το ανοίξεις. Η δουλειά αυτή επίσης γίνεται κομματάκι πιο δύσκολη, στη διάρκεια του χειμώνα που η θερμοκρασία είναι χαμηλή και όλα συστέλλονται ακόμη περισσότερο.

Πριν πετάξεις το βαζάκι κάτω και το σπάσεις από τα νεύρα σου ή πριν το πετάξεις στα σκουπίδια γενικά θέλουμε λίγο την προσοχή σου. Υπάρχουν 3 τρόποι με τους οποίους μπορείς να ανοίξεις το βάζο, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις «βία» απέναντί του.

#1. Φορώντας λαστιχένια γάντια

Αν τυχαίνει να έχεις σπίτι σου γάντια από αυτά που κάνει η μαμά σου τις δουλειές του σπιτιού, ξέρεις εκείνα τα λαστιχένια, τότε μπορείς να τα φορέσεις και να προσπαθήσεις εκ νέου να ανοίξεις το βάζο. Τα χέρια σου δεν θα γλιστράνε και σίγουρα θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

#2. Ζεστό νερό

Άνοιξε το νερό της βρύσης και άσε το ζεστό νερό να τρέξει. Βάλε το βαζάκι με το σφιχτό καπάκι κάτω από τη βρύση με το ζεστό νερό τρεχούμενο νερό για ένα λεπτό (ή και παραπάνω) και μόλις το βγάλεις, τότε θα δεις πως πια ανοίγει πιο εύκολα.

#3. Με το σεσουάρ μαλλιών

Ναι ακούγεται περίεργο όμως το πιστολάκι δεν το έχεις μόνο για να στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Άνοιξε το στον ζεστό αέρα και φύσα με αυτό το καπάκι στο βάζο γύρω γύρω. Ο ζεστός αέρας θα προκαλέσει διαστολή στο αλουμίνιο και τότε θα ανοίξει.

Δοκίμασε τους τρόπους αυτούς και μας ευχαριστείς αργότερα. Να έχεις μια όμορφη χρονιά.