Φτιάξτε DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη με τα παιδιά σας!

Φτιάξτε DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη με τα παιδιά σας!

Δημιουργήστε όμορφα και οικονομικά όλοι μαζί

Όταν δημιουργείτε μαζί με τα παιδιά σας, αποκτάτε πολύτιμες στιγμές οικειότητας, μοιράζεστε μια δραστηριότητα μαζί - κάτι που ξετρελαίνει τα λιλιπούτεια ανθρωπάκια - και το κυριότερο, αυξάνετε την δημιουργικότητα τους και την αυτοεκτίμηση τους δίνοντας τους την ικανότητα να προσφέρουν κι αυτά, δώρα στην μαμά, στον παππού, στην αγαπημένη τους δασκάλα.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη
Αγοράστε κόλλες, στρας, αλεύρι, βρείτε παλιά κουτιά από πούρα, βαζάκια παιδικών τροφών και απολαύστε το παιχνίδι και την πιο πολύτιμη παρέα, του παιδιού σας, που μεγαλώνει τόσο γρήγορα.

Θα χρειαστείτε:
• Αλεύρι
• Αλάτι (μια κούπα)
• Χλιαρό ζεστό νερό.

Ανακατέψτε τα υλικά και φτιάξτε με το παιδί μια καλή ζύμη. Αφήστε το να φτιάξει μπαστουνάκια, να κόψει σχήματα όπως καμπανούλες, αστεράκια κλπ
Χτυπήστε ένα αυγό και με ένα πινέλο περάστε το πάνω από τις δημιουργίες σας.
Φτιάξτε μια τρύπα για να μπορούν να κρεμαστούν και ψήστε τα στους 350 βαθμούς για 15-25 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν.
Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
Δώστε στο παιδί μπογιές και αφήστε το να δημιουργήσει. Αποτελειώστε την δουλειά με ένα στρώμα ακριλικού βερνικιού, έτσι θα σας μείνουν για τα επόμενα χρόνια, ειδικά αν τα τοποθετήσετε μετά το τέλος των γιορτών σε αεροστεγή σκεύη.
Μπορεί να σας κρατήσουν 20 και 30 χρόνια, εάν τα προσέχετε και να γίνουν κειμήλια μιας άλλης εποχής, γεμάτη αναμνήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Διώξτε τα μυρμήγκια με ... καφέ!

Βάλτε σε τάξη τα καλλυντικά σας μία και καλή!

Δημιουργήστε με κουτάλια, πιρούνια και... κρεμάστρες!