Breaking News: Ποια ελληνική πίτσα κέρδισε για πρώτη φορά μία θέση στο 50 Top Pizza Europe 2023;

Νέλλη Καλαμαρά

Η πίτσα του Odori από τον δεξιοτέχνη pizzaiolo Νίκο Σωτηρόπουλο πήρε την 28η θέση στο διάσημο διεθνή οδηγό 50 Top Pizza Europa 2023, όπου μέχρι σήμερα οι Έλληνες δεν είχαν καμία τύχη.

Με πολύ μεγάλη χαρά χθες το βράδυ μάθαμε τους νικητές του 50 Top Pizza Europa 2023 και το αγαπημένο μας Odori και ο εξαιρετικός pizzaiolo Νίκος Σωτηρόπουλος, ο οποίος από πέρσι το καλοκαίρι έχει αναλάβει το μενού της πολυσύχναστης βερμουτερίας της οδού Σκουλενίου, κέρδισαν την 28η θέση ανάμεσα στις 50 καλύτερες πίτσες της Ευρώπης. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας βρίσκεται στη "βίβλο" της πίτσας! Ο Νίκος Σωτηρόπουλος, του οποίου η πίτσα με το θεϊκό ζυμάρι μας έχει πλειστάκις κλέψει την καρδιά (βλ. Vezene, Nolita κλπ), μαζί με το Μανώλη Λυκιαρδόπουλο και το Θανάση Τσουνάκα, δύο εκ των ιδιοκτητών του Odori, ταξίδεψαν ως τη Βαρκελώνη και ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο στη μεγάλη γιορτή της πίτσας που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα.

Eclectic Living: το concept που ήρθε να αναβαθμίσει την έννοια της premium φιλοξενίας

Οι επιθεωρητές του 50 Top Pizza επισκέπτονται πάντα μυστικά τα εστιατόρια και κανείς δεν τους καταλαβαίνει, αφού έρχονται, δοκιμάζουν, πληρώνουν και φεύγουν, χωρίς να δώσουν κανένα δικαίωμα. «Ειλικρινά δεν το καταλάβαμε καθόλου, δεν μπορώ να υποθέσω πότε ήρθαν, ακόμη και αν πήραν φωτογραφίες, αυτό δεν σε βάζει σε υποψία, όλοι πια φωτογραφίζουμε το φαγητό μας», μου είπε με μεγάλη χαρά στο τηλέφωνο ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο οποίος με τις υπέροχες πίτσες του κατόρθωσε να βάλει για πρώτη φορά τη χώρα μας στο ραντάρ του διεθνούς οδηγού, που ειδικά για το region της Ευρώπης εξετάζει πιτσαρίες σε 21 χώρες.

Διάσημες γαστρονομικές υπογραφές και συναρπαστικά νέα για τα ξενοδοχεία της MarBella Collection

Από εμάς πολλά συγχαρητήρια και στο αγαπημένο μας Odori, που έχει αποσπάσει πολλές ακόμη διεθνείς διακρίσεις κατά καιρούς, αλλά και στον ταλαντούχο pizzaiolo και ευχόμαστε και εις ανώτερα! Προσωπικά θα πάω να το γιορτάσω με μία λαχταριστή Bloody Margherita με fior de latter mozzarella, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό στα όμορφα τραπεζάκια του πεζοδρόμου.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης