Διάσημες γαστρονομικές υπογραφές και συναρπαστικά νέα για τα ξενοδοχεία της MarBella Collection

Νέλλη Καλαμαρά
Διάσημες γαστρονομικές υπογραφές και συναρπαστικά νέα για τα ξενοδοχεία της MarBella Collection

Το άκρως επιτυχημένο Greek Chefs Abroad επιστρέφει, ο κορυφαίος Έλληνας σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου αναλαμβάνει τα fine dining εστιατόρια του Ομίλου και νέες εντυπωσιακές σουίτες έρχονται στο MarBella Corfu.

Νιώθω πάντα πολύ έντονη την ανάγκη να επικοινωνώ το πόσο σημαντικό είναι τα μεγάλα ξενοδοχεία και οι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας μας να υποστηρίζουν την ελληνική γαστρονομία. Και θα σου πω αμέσως το γιατί. Δεν είναι μόνο θέμα «εθνικής υπερηφάνειας», αν θες να το θέσουμε έτσι, είναι ζήτημα αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με σημαντικές εγχώριες υπογραφές, που θα δώσουν στους επισκέπτες από άλλες χώρες την ευκαιρία να γευτούν και να εκτιμήσουν τις ελληνικές γεύσεις στην πιο εκλεκτική εκδοχή τους.

Wine News: ένα θρυλικό οινοποιείο κάνει pop up στην Αθήνα και τα 50 GGW επιστρέφουν για 3η χρονιά

marbellacorfu.jpg

Οι Έλληνες σεφ δεν έχουν πραγματικά τίποτα να ζηλέψουν από το παγκόσμιο μαγειρικό jet set, άλλωστε οι περισσότεροι κορυφαίοι σεφ της χώρας μας έχουν να επιδείξουν διεθνείς επιτυχίες και περγαμηνές. Έτσι όταν μεγάλοι εγχώριοι ξενοδοχειακοί όμιλοι αποφασίζουν να επενδύσουν -γιατί οι επενδύσεις αυτές είναι σημαντικές, ας μην ξεχνιόμαστε- στην προβολή και επικοινωνία της καλής ελληνικής κουζίνας στους κοσμογυρισμένους επισκέπτες τους από όλο τον κόσμο, στην ουσία δημιουργούν «πρεσβευτές» της εγχώριας γαστρονομίας στα πέρατα της γης. Τα γαστρονομικά φεστιβάλ, οι συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς, τα fine dining ξενοδοχειακά ελληνικά εστιατόρια, και πολλές ακόμη δράσεις παίζουν τεράστιο ρόλο στην καλύτερη δυνατή -και προπάντων βιωματική- προβολή της γαστρονομίας και της χώρας μας στο εξωτερικό.

Συνταγές Νέας Ορλεάνης, burgers με κοπές ξηρής ωρίμανσης και το καλύτερο mac n cheese της πόλης!

evaggelou.jpg

Συνεργασία με τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, αφού η κουζίνα του έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα ελληνικά γαστρονομικά δρώμενα. Η MarBella Collection λοιπόν μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον διάσημο και διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα, που γεννήθηκε στον Τύρναβο και σπούδασε στη σχολή του Alain Ducasse στο Παρίσι. Μετά την εκπαίδευσή του, επιλέχθηκε να εργαστεί σε εστιατόρια του ομίλου στο Μονακό, τη Μασσαλία και την Προβηγκία -με κορυφαία στιγμή τη συνεργασία του με το Hôtel Plaza Athénée στο Παρίσι. Η νέα συνεργασία με τη συλλογή MarBella Collection θα περιλαμβάνει τη δημιουργία και υπογραφή των νέων μενού στο γαστρονομικό εστιατόριο Apaggio του MarBella Nido και το fine dining εστιατόριο Pearl του MarBella Elix με έμφαση στην καλή πρώτη ύλη. O Ευαγγέλου θα επιμεληθεί επίσης signature dishes σε όλα τα εστιατόρια της MarBella Collection, και θα συμμετέχει σε γαστρονομικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τού 2023.

moliviatis.jpg

Greek Chefs Abroad - Γεύσεις από 5 Ηπείρους

Η διοργάνωση Greek Chefs Abroad, το γαστρονομικό φεστιβάλ που «επαναπατρίζει» Έλληνες σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό, επιστρέφει για 3η χρονιά. Το πιο γευστικό φεστιβάλ, που κατά καιρούς έχει φέρει τον Γιάννη Κιόρογλου, τον Τζόν Σκοτίδα, τον Ασημάκη Χανιώτη, και άλλα ελληνικά ονόματα με διεθνή καριέρα και βραβεύσεις στα τρία ξενοδοχεία του για συναρπαστικές βραδιές, φέτος επιστρέφει με μια ιδιαίτερη θεματική, που κινείται στη λογική «Γεύσεις από 5 Ηπείρους». Ο Έλληνας σεφ Νίκος Μολυβιάτης, θα είναι ο πρώτος της σειράς, ξεκινώντας τον Ιούνιο. Πρώην επικεφαλής σεφ στο Kiln του Soho (που ανακηρύχθηκε καλύτερο εστιατόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018, ενώ βρισκόταν υπό την επίβλεψή του), ο Νίκος εργάζεται τώρα στον όμιλο Pachamama μαζί με τον John Skotidas, που συμμετείχε στο Greek Chefs Abroad το 2022. Μόλις μάθουμε και τα υπόλοιπα ονόματα, θα επανέλθουμε φυσικά με όλες τις λεπτομέρειες.

marbella_suite.jpg

Αέρας ανανέωσης και νέες σουίτες

Τέλος, το πανέμορφο MarBella Corfu στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών, στην Κέρκυρα, θα ανοίξει τις πόρτες του ξανά σε λίγες ημέρες με 67 πρόσφατα ανασχεδιασμένα και διευρυμένα δωμάτια σουίτες, τα οποία θα περιλαμβάνουν οκτώ νέους τύπους δωματίων, ορισμένα από τα οποία διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες ή ιδιωτικούς κήπους. Με σύγχρονο στιλ και μοντέρνο σχεδιασμό με μια επτανησιακή πινελιά, οι τύποι δωματίων κυμαίνονται από ένα Deluxe Bungalow Room που μπορεί να φιλοξενήσει έως δύο άτομα με ένα εκπληκτικό μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα έως μια Bungalow Suite δύο υπνοδωματίων, και ξεχωριστό καθιστικό -ιδανικό για μια μεγάλη οικογένεια έως έξι ατόμων.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.