Πώς άλλαξε η ζωή μου με τη δίαιτα των 4 εβδομάδων

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς άλλαξε η ζωή μου με τη δίαιτα των 4 εβδομάδων

Πώς είναι η ζωή χωρίς σοκολάτες, burgers και πίτσες;

Το καλοκαίρι αυτό παρά τις δυσκολίες του ήταν ωραίο. Και ξέρεις από πού το κατάλαβα; Από τη ζυγαριά βεβαίως βεβαίως. Γιατί αν το Σεπτέμβριο (εντάξει Οκτώβριο) η ζυγαριά σου δε χτυπήσει κόκκινο, τότε σημαίνει πως δεν απόλαυσες όσο έπρεπε το καλοκαίρι που πέρασε. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα cocktails, παγωτά και γλυκά κάνουν παρέλαση από το τραπέζι ή την ξαπλώστρα σου.

Και αφού έπαθα το πρώτο σοκ, πέρασα πολλές Δευτέρες που έδινα ραντεβού με τη δίαιτα, αλλά συνέχεια το ανέβαλλα. Επειδή όμως τα πάντα στη ζωή είναι ένα... κλικ, αποφάσισα πως πρέπει επιτέλους να πεισμώσω και να δαμάσω την αχαλίνωτη όρεξή μου για γλυκά και junkfood.Θέλεις η περιέργεια, θέλεις ο φόβος των Χριστουγέννων, ξεκίνησα πάντως το πρόγραμμα διατροφής των 4 εβδομάδων του Δημήτρη Γρηγοράκη.

Χάστε 6 κιλά σε ένα μήνα, με το «Διαιτολόγιο των 4 εβδομάδων» του Δημήτρη Γρηγοράκη!

Χάστε 6 κιλά σε ένα μήνα: Το μενού της 2ης εβδομάδας με την υπογραφή του Δημήτρη Γρηγοράκη

Χάστε 6 κιλά σε ένα μήνα: Το μενού της 3ης εβδομάδας με την υπογραφή του Δημήτρη Γρηγοράκη

Χάστε 6 κιλά σε ένα μήνα: Το μενού της 4ης εβδομάδας με την υπογραφή του Δημήτρη Γρηγοράκη

Δε θα σου πω πως όλα ήταν ρόδινα, αλλά τελικά μία σωστή διατροφή μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Εννοείται, πως πέρασα και από τη φάση που η παρέα μου έτρωγε πίτσα και εγώ έβλεπα το λιωμένο τυρί να χύνεται έξω από τη ζύμη. ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΗΚΑ, όσο δύσκολο και αν σου ακούγεται. Δεν ήξερα πως είχα τόσο πείσμα μέσα μου.

Έμαθα πόσο σημαντικό είναι να έχεις ενδιάμεσα γεύματα και πως το πρωινό γεύμα δεν είναι ο καφές που πίνεις ενώ οδηγείς για το γραφείο, ούτε το κρουασάν σοκολάτας που λατρεύω δεόντως. Ταυτόχρονα, κατάλαβα πως οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην υγεία μας και πως δεν υπάρχουν μόνο ως συνοδευτικό ενός ποτηριού... ουίσκι. Ναι, ναι μπορείς να τους έχεις στο γραφείο σου και να τσιμπάς μερικούς την ώρα του σνακ.

Αυτές τις 4 εβδομάδες συνήθισα να ζω χωρίς σοκολάτα. Ήμουν γλυκατζού, αλλά... αποτοξινώθηκα. Δεν ήταν και τελικά τόσο δύσκολο στη θέση της αγαπημένης μου σοκολάτας γάλακτος να βάλω ένα μήλο με κανέλα. Ίσως να μην ακούγεται τόσο λαχταριστό, αλλά είναι τόσο υγιεινό.

Όταν άρχισα να βλέπω τη διαφορά πάνω στο σώμα μου μου άρεσε τόσο πολύ και αυτό ήταν η δύναμή μου για πάω στην 2η, την 3η και την 4η εβδομάδα. Ήταν το δικό μου στοίχημα μα πάνω από όλα η δική μου... νίκη. Έφαγα φαγητά που μου ήταν μισητά (π.χ ρεβίθια) και ανακάλυψα τροφές με λίγες θερμίδες και σούπερ γεύση (π.χ ρυζογκοφρέτες με μαύρη σοκολάτα).

Δε σου λέω πως δεν έκανα τις ατασθαλίες μου καθώς είμαι και ένα ας το πούμε party animal. Απλώς και εκεί πρόσεξα. Αρκέστηκα σε ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτό και αρνήθηκα τα σφηνάκια (ohh yes). Το ότι έκανα εκείνες τις ημέρες διατροφή , δε σήμαινε κιόλας πως θα καθόμουν σε έναν καναπέ και θα παρακολουθούσα ό,τι εκπομπή υπήρχε στην τηλεόραση. Έβγαινα όπως παλιά. Απλώς και εκεί αντιλήφθηκα πως μερικές φορές ξεπερνούσα άνευ λόγου και αιτίας την ποσότητα αλκοόλ.

Αν πάντως θέλεις να χάσεις αυτά τα 4-5 κιλά που έχεις πάρεις τον τελευταίο καιρό και σε ρίχνουν κυρίως ψυχολογικά, τόλμησέ το.. Εγώ συνεχίζω να παίρνω φρούτα στο γραφείο, αμύγδαλα και το βράδυ να τρώω λιτοδίαιτα (γιαούρτι, σαλάτες, τοστ). Αποφάσισα πως το junk food θα υπάρχει στη ζωή μου μία φορά την εβδομάδα ή γενικώς τα Σκ μου θα είναι free days!