ΣΩΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ: Πάρε ενέργεια, όχι κιλά

Ερμιόνη Σαρρή
ΣΩΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ: Πάρε ενέργεια, όχι κιλά

Το να παίρνεις σωστό πρωινό επιβάλλεται όχι μόνο από τους διατροφολόγους, αλλά και από τον ίδιο σου τον οργανισμό. Πόσες φορές έχεις φύγει από το σπίτι βιαστικά χωρίς να φας κάτι και νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια; Επίσης, όλες οι έρευνες δείχνουν ότι το πρωινό γεύμα αυξάνει τον μεταβολισμό και σε βοηθά να χάνεις κιλά. Το να φας όμως ένα γερό πρωινό, δεν σημαίνει να γεμίσεις τον οργανισμό σου με βλαβερά συστατικά που θα σε κάνουν να πεινάς περισσότερο και μακροπρόθεσμα θα σε παχύνουν. Άλλωστε υπάρχουν άπειρες υγιεινές και σωστές επιλογές που είναι ταυτόχρονα πολύ νόστιμες.

arthro prwino 1 7c160

Ορίστε πέντε γρήγορες προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις υγιεινά την ημέρα σου, να τρως κάθε μέρα κάτι διαφορετικό αν βαριέσαι εύκολα και όλες θα ικανοποιήσουν και τον ουρανίσκο σου.

1) Τορτίγια με ασπράδια αυγών και τομάτα. Αν αγαπάς την μεξικάνικη κουζίνα, αυτή η επιλογή έχει ό, τι χρειάζεσαι σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακα, με ελάχιστα λιπαρά.

2) Φρούτα με γιαούρτι: Αν το πρωί σου αρέσει να τρως κάτι γλυκό, αυτή είναι μια πολύ ωραία και υγιεινή επιλογή. Αν θέλεις πρόσθεσε και λίγα αμύγδαλα και απόλαυσέ το χωρίς ενοχές.

arthro prwino 4 24427

3) Μούσλι με άπαχο γάλα: Πάλι για εσένα που αγαπάς το γλυκό πρωινό, θέλεις κάτι χορταστικό αλλά ταυτόχρονα προσέχεις τη γραμμή σου. Πάρε όλες τις ευεργετικές δράσεις της βρώμης – βιταμίνες, φυτικό λίπος και πρωτεΐνη μεταξύ άλλων- αλλά και όλη τη γεύση που θέλεις. Προτείνουμε τα KöllnTraditional Mueslis, που είναι μείγμα νιφάδων βρώμης με άλλα δημητριακά και σε φανταστικές γεύσεις που θα λατρέψεις με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, γιαούρτι ή φρούτα. Αυτό το πρωινό θα σε κρατήσει μέχρι το μεσημέρι, ενώ είναι ένα ιδανικό βραδινό γεύμα αν τρως ελαφριά το βράδυ.

4) Τοστ γαλοπούλα-τυρί και χυμό πορτοκάλι: Για τις ημέρες που είσαι πολύ βιαστική και θέλεις κάτι στο χέρι ή αγορασμένο από έξω, αυτό το «κλασσικό» πρωινό, δεν είναι τόσο ένοχο όσο νομίζεις. Απόφυγε το βούτυρο, προτίμησε μαύρο ψωμί και επίλεξε χυμό φρέσκο και όχι συσκευασμένο και είσαι “good to go” που λένε και στην Αμερική.

5) Granola με άπαχο γάλα ή μέσα σε άπαχο γιαούρτι: Όσοι προσέχουν την διατροφή τους λατρεύουν τη granola γιατί είναι θρεπτική και συγκλονιστικά λαχταριστή. Τι είναι; Ουσιαστικά τραγανό μούσλι σε φανταστικές γεύσεις. Συστήνουμε την πιο γευστική granola που έχουμε δοκιμάσει, τη σειρά KÖLLN Crunchy Mueslis που έχει γεύσεις μπισκότα σοκολάτας, γιαούρτι με raspberry, μέλι με ξηρούς καρπούς, chocolate brittle αλλά και κλασσική που μπορείς να φας σκέτη ή να προσθέσεις εσύ τα υλικά που θέλεις.

kollin mousli 92520