3 δημοφιλή φαγητά που δεν πρέπει να παραγγέλνεις όταν τρως έξω

Νατάσσα Σχοινά
3 δημοφιλή φαγητά που δεν πρέπει να παραγγέλνεις όταν τρως έξω

Τι λένε οι ειδικοί του φαγητού

Όταν κανονίζεις να πας για φαγητό σε ένα εστιατόριο, σίγουρα φαντάζεσαι μία πολύ περιποιημένη εμπειρία, ειδικά αν πρόκειται για ένα πιο «καλό» μαγαζί. Αυτό που δεν περιμένεις, όμως, είναι ότι chefs εστιατορίων συμβουλεύουν τον κόσμο να μην επιλέγει συγκεκριμένα πιάτα που, μάλιστα, πρόκειται για πολύ διάσημα φαγητά που συνηθίζει να παραγγέλνει ο κόσμος.

Σύμφωνα με το Delish, αυτά είναι:

  1. Ψάρι τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον Anthony Bourdain, τα εστιατόρια παραγγέλνουν φρέσκο ψάρι κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή, ώστε να έχουν επαρκές απόθεμα για το σαββατοκύριακο που έχει πολύ κόσμο. Τη Δευτέρα το ψάρι που θα βρεις δε θα είναι πια «φρέσκο» (γιατί μέχρι τριών ημερών θεωρείται φρέσκο), ενώ την Τρίτη θα έχουν πετάξει ο,τι έχει μείνει.

  1. Kobe beef

Το Kobe beef (μοσχάρι Kobe) θεωρείται εκλεκτό κρέας και είναι αρκετά σπάνιο. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, τα εστιατόρια συνηθίζουν να το σερβίρουν σε πολύ μικρή ποσότητα, αλλά πολύ ακριβή τιμή. Εκτός αυτού, υπάρχει περίπτωση ένα εστιατόριο να πει ότι το κρέας που σερβίρει είναι Kobe αλλά να μην είναι κι εσύ ούτως ή άλλως να έχεις πληρώσει ήδη το κόστος του σε χρυσάφι.

  1. Πιάτα με κοτόπουλο

Διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι τα πιάτα με κοτόπουλο πολλές φορές έχουν διπλή ποσότητα, με αποτέλεσμα οι πελάτες να τρώνε παραπάνω από αυτό που πρέπει. Επιπλέον, αναλογικά με το κόστος τους, συνήθως είναι πολύ απλές συνταγές, χωρίς ιδιαίτερη επιτήδευση και δημιουργικότητα.