Πώς θα ετοιμάσεις εύκολα στο σπίτι τα πιο τέλεια καλοκαιρινά brunch

Πώς θα ετοιμάσεις εύκολα στο σπίτι τα πιο τέλεια καλοκαιρινά brunch

Καλοκαίρι, παρέα και υπέροχες γεύσεις

Δεν έχει σημασία ποια ώρα της ημέρας θα το απολαύσεις, το brunch είναι η συνήθεια που με τον καιρό μετουσιώθηκε σε λατρεία, η «ιεροτελεστία» η οποία κάθε Κυριακή πρωί και όχι μόνο, μας φέρνει με τον πιο γευστικό τρόπο κοντά σε όσους αγαπάμε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλες αυτές οι ευφάνταστες, γλυκές και αλμυρές συνταγές, θα δώσουν ένα δημιουργικό «boost» στο ξεκίνημα της ημέρας, ενώ μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι αφού χαρίζει στον οργανισμό μας την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που θα ακολουθήσουν.

Besties brunch!

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, δεν είναι λίγες οι φορές που υπακούμε στη… βαρεμάρα μας, η οποία επιμένει πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, ούτε τα απαραίτητα υλικά για να ξεκινήσουμε τα μαγειρέματα. Στην πραγματικότητα όμως, η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι θέλουμε να πιστεύουμε. Το διαπίστωσα όταν καθιέρωσα με τις κολλητές μου το «Besties brunch», την Κυριακάτικη πρωινή συνάντηση, στην οποία κάνουμε η μία στην άλλη το απαραίτητο update για όσα συνέβησαν στις ζωές μας την εβδομάδα που πέρασε. Το μόνο που χρειαστήκαμε είναι τα κατάλληλα προϊόντα, με τα οποία ετοιμάσαμε υπέροχο brunch, πριν προλάβουμε να μετρήσουμε από το 1 μέχρι το 3! Ποια είναι αυτά; Θα τα ανακαλύψουμε μαζί, μέσα από μία σειρά λαχταριστών προτάσεων, τις οποίες μπορείς να ετοιμάσεις και εσύ εύκολα και γρήγορα σπίτι σου! Να είσαι σίγουρη, πως καθιερώνοντας με την παρέα σου κάτι παρόμοιο και επιλέγοντας τα μίγματα 1 2 Βake! της ΓΙΩΤΗΣ, θα ανυπομονείτε ομαδικώς κάθε Δευτέρα πρωί να έρθει πάλι η Κυριακή. Η απίθανη γεύση τους είναι η γλυκιά αίσθηση που μας κρατάει… αιχμάλωτες όλη την εβδομάδα!

Τα πιο αφράτα Pancakes

Πόσα πρωινά άνοιξες αγουροξυπνημένη τα μάτια σου, ελπίζοντας πως θα πας στην κουζίνα και ως διά μαγείας θα βρεις στο τραπέζι μία πιατέλα με έναν πανύψηλο πύργο από αφράτα pancakes; Εγώ τολμώ να πω, αρκετές. Από την άλλη, όσο μεγάλη και αν ήταν η λαχτάρα μου, πάντα η προετοιμασία του μίγματος, οι αυστηρές δοσολογίες που μου ήταν σχεδόν άγνωστες και η αναμονή πάνω από το αναμμένο τηγάνι μέχρι την τελική ευθεία, μου «έκοβε» τα φτερά για την όποια προσπάθεια. Όλα αυτά, μέχρι που ανακάλυψα στα ράφια το γρήγορο και εύκολο 1 2 Βake! μίγμα για Pancakes και Βάφλες της ΓΙΩΤΗΣ

giotis

το οποίο και σου προτείνω ανεπιφύλακτα! Ο χρόνος και τα επιπλέον υλικά που πρέπει να προσθέσεις είναι ελάχιστα. Το μόνο που θα χρειαστεί επιπλέον να κάνεις είναι να επιλέξεις τα αγαπημένα σου toppings, με τα οποία θα «στολίσεις» τη συνταγή στο πιάτο σου.

piatoooo

Σε κάθε περίπτωση, εγώ σου προτείνω τη διαχρονική και «πλούσια» σε θρεπτική αξία συνταγή με μέλι και καρύδια, που έχει δώσει άλλη γεύση και ενέργεια στα πρωινά μου.

Extra tip: Αν διαθέτεις στον πάγκο της κουζίνας σου συσκευή για βάφλες, μπορείς πάντα να μετατρέψεις τα pancakes σε… βάφλες, χρησιμοποιώντας το ίδιο μίγμα, και να «σπάσεις» τη ρουτίνα με τον πιο γευστικό και πρωτότυπο τρόπο.

tropo

Η πιο γλυκιά «καλημέρα»!

Αν εσύ και οι φίλες σου προτιμάτε κάτι πιο ζουμερό και… γλυκό ταυτόχρονα, υπάρχει μία ακόμη προσθήκη την οποία μπορείτε να κάνετε στο Κυριακάτικο brunch σας και αυτή δεν είναι άλλη από ένα «πλούσιο» κομμάτι σοκολατόπιτα για την κάθε μία.

mia

Τώρα μάλιστα που η θερμοκρασία έχει ανέβει κατακόρυφα, με μία μπάλα παγωτό στο πλάι, θα έχεις δημιουργήσει ένα πολύ… «extra» συνοδευτικό για τον καφέ σας. Όπως και στα pancakes, έτσι και στη συγκεκριμένη συνταγή η διαδικασία χρειάζεται ελάχιστα επιπλέον υλικά και χρόνο, αρκεί να εμπιστευτείς το 1 2 Βake! μίγμα για Brownies και Σοκολατόπιτα. Στο χέρι σου είναι τι από τα δύο θα επιλέξεις να προετοιμάσεις. Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, μπορώ να σου εγγυηθώ πως το αποτέλεσμα θα σας κάνει όλες ανεξαιρέτως να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Κάτι ακόμη πιο «εκρηκτικό»

Σε περίπτωση που θες να «ανεβάσεις» ακόμη περισσότερο το level αυτής της μοναδικής πρωινής γαστρονομικής εμπειρίας, θα χρειαστείς μία συνταγή που υπόσχεται να προκαλέσει λαχταριστές «εκρήξεις» στους ουρανίσκους των φιλενάδων σου! Πώς θα το πετύχεις αυτό; Προετοιμάζοντας από πριν το «γρήγορο» αλλά πεντανόστιμο 1 2 Bake! μίγμα για Lava Cake, το οποίο γευστικά είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει το όνομά του!

onoma

Επίλεξε μικρές φόρμες για το ψήσιμο, δημιουργώντας έτσι μικρούς ζουμερούς σοκολατένιους πειρασμούς που θα «απογειώσουν» το brunch σας.

brunch

Τώρα, λοιπόν, που γνωρίζεις όλα τα μαγειρικά μυστικά για το πιο εύκολο και γρήγορο καλοκαιρινό brunch, πριν αποφασίσεις να καλέσεις και εσύ τις κολλητές σου, πρέπει να εστιάσεις σε όλες τις υπόλοιπες σημαντικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη φιλοξενία σου κυριολεκτικά αξέχαστη. Πώς θα διαμορφώσεις τη διακόσμηση μπαλκόνι σου ώστε να είναι πιο cozy αλλά συγχρόνως… εξωτικό; Tι δροσιστικό ρόφημα εκτός από καφέ θα τους προσφέρεις; Ποια περιοδικά ή βιβλία θα ξεφυλλίσετε κατά τη διάρκεια του brunch; Σε κάθε περίπτωση, τώρα ξέρεις ποια είναι η απολαυστική αφορμή, στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και θα σας φέρνει κοντά κάθε εβδομάδα! Τα εύκολα
μίγματα 1 2 Bake! είναι η λαχταριστή λύση που θα σου… λύσει τα χέρια!