Επέστρεψες, κάνεις δίαιτα και δεν αδυνατίζεις: Τι να κάνεις;

Πατούλια Κατερίνα
Επέστρεψες, κάνεις δίαιτα και δεν αδυνατίζεις: Τι να κάνεις;

Οι διακοπές σε πάχυναν και δεν λες να χάσεις τα κιλά

Σύμφωνα με έρευνα του Gallup, το 51% των ενηλίκων* εύχεται να χάσει κιλά, ενώ μόλις το 25%) κάνει πραγματικά κάτι για να χάσει το περιττό βάρος.

Η αλήθεια είναι μάλιστα πως η επιστροφή από τις διακοπές, η μελαγχολία του Σεπτέμβρη και η γενική σου χαλαρότητα δεν θα σε κάνουν να χάσεις τα κιλά που πήρες το καλοκαίρι.

Ευτυχώς για εσένα, έχουμε 4 κόλπα για να κάνεις την αρχή και να βοηθήσεις την ζυγαριά να ξεκολλήσει.

Αρχικά ξεκίνα από το λιγότερο προφανές:

1. Μην κολλάς με τη ζυγαριά και φρόντισε να επικεντρώνεσαι περισσότερο στις υγιεινές σου συνήθειες, παρά να ζυγίζεσαι συνέχεια, καθώς αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να χάσεις περισσότερα κιλά.

2. Μην νιώθεις τύψεις για ό,τι τρως: Οι έρευνες επιβεβαιώνουν πως το να μαλώνεις τον εαυτό σου κάθε φορά που τρως κάτι εκτός προγράμματος μπορεί να σαμποτάρει τις προσπάθειές σου να χάσεις βάρος.

3. Πρόσεχε τις θερμίδες που καταναλώνεις μέσω ροφημάτων: Περίπου το 37% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων που αποκτώνται από υγρά στο μέσο άνθρωπο, προέρχεται από τα ζαχαρούχα αναψυκτικά. Ακόμα και τα smoothies μπορούν να περιέχουν ζάχαρη κι εσύ να θεωρείς πως με αυτά αδυνατίζεις. Καλύτερα, λοιπόν, να επιλέγεις να πίνεις νερό ή καφέ χωίς γάλα ή ζάχαρη.

4. Απόφυγε το φαγητό αργά το βράδυ. Οι άνθρωποι που τρώνε το βραδινό τους περίπου στις 10 το βράδυ καταναλώνουν 248 θερμίδες περισσότερες καθημερινά.

Και επιτέλους γυμνάσου, έστω πέντε λεπτά, έστω στο σπίτι



*Πηγή έρευνας News.gallup