Diet is a beach: Η δίαιτα που θα κάνεις στην παραλία

Πατούλια Κατερίνα
Diet is a beach: Η δίαιτα που θα κάνεις στην παραλία

Το πλήρες καλοκαιρινό πλάνο διατροφής

Και τι θέλουμε τώρα που οι εξορμήσεις μας στην παραλία πυκνώνουν; Να τρώμε σωστά και υγιεινά, να χορταίνουμε, να ενυδατωνόμαστε και να μην παχαίνουμε. Κι ευτυχώς που η ειδικός Αναστασία Κόκκαλη έχει να μας προτείνει το κατάλληλο πλάνο διατροφής για εσένα που επισκέπτεσαι τη θάλασσα είτε είσαι ήδη σε mood διακοπών.

Καλοκαιρινή Δίαιτα στην Θάλασσα

Το καλοκαίρι είναι απόλυτα συνυφασμένο με πολλές ώρες στην παραλία τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα. Όταν όμως ακολουθείς μια διατροφή, νιώθεις άσχημα γιατί μπορεί να... ξεχαστείς με την ηλιοθεραπεία και το κολύμπι και να μην κανείς όλα τα γεύματα της ημέρας σωστα! Το αποτέλεσμα είναι να βρεθείς στην ταβέρνα το βραδάκι και να υπέρ καταναλώσεις τρόφιμα που δεν έυνοουν την υγεία και τα κιλά !

Ιδού κάποιες συμβουλές για να επιστρέφεις την Δευτέρα με ... λιγότερο βάρος και καλύτερη διάθεση.
1. Κατανάλωσε το σωστό πρωινό σίγουρα πριν πας στην παραλία.
2. Πάρε μαζί σου σνακ όπως : ώμους ξηρούς καρπούς, κεράσια, μπανάνες, μπάρες δημητριακών, μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη, ρυζογκοφρέτες, κριτσίνια Ζέας, αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες και στραγάλια.
3. Ένα μπουκάλι νερο και ένα θερμός με κρύο πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη είναι απαραίτητα.
4. Αν είσαι σε οργανωμένη παραλία, παράγγειλε ως μεσημεριανό μια σαλάτα με τόνο ή κοτόπουλο ή τορτίγια με σολωμό ή μια φρουτοσαλάτα με γιαούρτι.
5. Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου να τρως κάτι κάθε 3 ώρες.
6. Μην παρασυρθείς από την παρέα αν δεν θέλεις ως πιεις ποτό. Αν όμως θέλεις επίλεξε μια μπίρα χωρίς αλκοόλ ή ένα ανθρακούχο νερό με λεμόνι.
7. Καταναλώνοντας σνακ συχνά, θα είσαι χορτάτη ακόμη και στην ταβέρνα όποτε οι επιλογές του φαγητού θα είναι σίγουρα σωστές,
8. Αν θέλεις παγωτό, επίλεξε ένα σορμπέ η ένα vegan παγωτό.
9. Εκμεταλλεύσου την θάλασσα για γυμναστική μέσα στο νερό.
10. Μην ξεχνάς ότι η σωστή διατροφή με την επαρκή ενυδάτωση σου χαρίζει ωραίο σώμα αλλά και χρυσαφένιο μαύρισμα.

Ευχαριστούμε την Αναστασία Κόκκαλη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, https://www.instagram.com/kokkalidiet