5 τρόποι για να τρως μεσημεριανό και να σε αδυνατίζει

Πατούλια Κατερίνα
5 τρόποι για να τρως μεσημεριανό και να σε αδυνατίζει

Μήπως παρατρώς το μεσημέρι

Λένε ότι το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι θα αντέξει στη διάρκεια της ημέρας χωρίς ένα καλό μεσημεριανό γεύμα;

Μην περιμένεις να σκεφτείς τι θα φας την τελευταία στιγμή, λίγο πριν την ώρα του μεσημεριανού σε μία πολυάσχολη ημέρα. Αν επιθυμείς να χάσεις κιλά ή να τα διατηρήσεις, πρέπει να έχεις σχεδιάσει το γεύμα πρωτύτερα. Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για να δεις σύντομα τα κιλά σου να μειώνονται.

Κατανάλωσε ένα καλό πρωινό

Ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις την ένδειξη της ζυγαριάς είναι να λαμβάνεις κάθε πρωί ένα υγιεινό πρωινό. Αν το παραλείψεις, ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς θα νιώθεις πεινασμένη μέχρι το μεσημεριανό και είναι περισσότερο πιθανό να φας μεγαλύτερες ποσότητες. Ακόμα, όταν τρως κάτι νωρίς το πρωί, εκτοξεύεις το μεταβολισμό σου για όλη την ημέρα. Αν δεν προλαβαίνεις να ετοιμάσεις το γεύμα το πρωί, προετοίμασέ το το προηγούμενο βράδυ. Ακόμα και αν δεν πεινάς τόσο πρωί, πάρε κάτι μαζί σου για να το φας λίγο αργότερα σαν δεκατιανό.

Προετοίμασε νωρίτερα το μεσημεριανό

Οι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής αποτελούν πολύ κακή ιδέα. Όλο και κάποιος συνάδελφος θα σου πει να παραγγείλετε μπέργκερ ή σούσι ή να βγείτε για φαγητό μετά τη δουλειά. Για αυτό το λόγο, είναι αναγκαίο να προετοιμάζεις το μεσημεριανό σου το προηγούμενο βράδυ, που είναι πιο εύκολο να συγκεντρωθείς και να επιλέξεις όλα τα υγιεινά υλικά, χωρίς να ανησυχείς για το χρόνο.

Λέμε ναι στις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες

Είτε προετοιμάζεις νωρίτερα το γεύμα σου είτε τρέχεις τελευταία στιγμή σε κάποιο εστιατόριο, είναι σημαντικό να λαμβάνεις πολλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Οι πρωτεΐνες σε γεμίζουν ενέργεια και οι φυτικές ίνες σε κρατούν χορτάτη για αρκετές ώρες.

Μία συσκευασία τόνου πάνω σε μία σαλάτα ή λίγο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα διπλωμένο σε τορτίγια αποτελούν ιδανικές επιλογές. Για να ολοκληρώσεις το γεύμα σου, φάε ένα φρούτο ή κάποιο λαχανικό, ενώ μία καλή ιδέα είναι και να προσθέσεις μια δόση υγιών λιπών στο μεσημεριανό γεύμα σου, όπως λίγα αμύγδαλα που περιέχουν 100 θερμίδες ή ένα μικρό αβοκάντο στη σαλάτα σου.

Λέμε ναι τις συνταγές που θέλουν μόνο συναρμολόγηση

Οι συνταγές που δεν απαιτούν το μαγείρεμα κάποιου υλικού είναι ιδανικές, αφού είναι γρήγορες, εύκολες και δεν απαιτούν πολλά σύνεργα. Καλή ιδέα είναι ένα σάντουιτς με κοτόπουλο και αβοκάντο, μια σαλάτα που θα προσθέσεις μόνο τη home made σος ή ένα ζυμαρικό που θέλει μόνο 5 λεπτά νερό όπως τα noodles.

Εφοδιάσου με σνακ

Πάντοτε πρέπει να έχεις στο γραφείο ή στην τσάντα σου υγιεινά σνακ, γιατί, αν πεινάσεις νωρίτερα από το μεσημεριανό, θα σε σώσουν από περιττές θερμίδες με έναν υγιεινό και θρεπτικό τρόπο. Οι μπάρες πρωτεΐνης ή ένα μήλο μπορούν να καλύψουν την πείνα σου και να σε κρατήσουν χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα.