Λόγω σχολείου και μαθημάτων πήρα κάποια κιλά τι θα μπορούσα να κάνω για να δείχνω λίγο πιο ''σουλουπωμένη''

Λόγω σχολείου και μαθημάτων πήρα κάποια κιλά τι θα μπορούσα να κάνω για να δείχνω λίγο πιο ''σουλουπωμένη''

Μια αναγνώστρια του Queen.gr ζητά την επιστημονική συμβουλή της διατροφολόγου μας, Φανής Πρεβέντη

"Καλησπέρα !
Είμαι 18 χρονών και πάω τρίτη λυκείου , είμαι όλη την ώρα σχολείο φροντιστήρια σπίτι και τούμπαλιν...πήρα λοιπόν κάποια κιλά αυτό το μήνα τα οποία με έχουν κάνει λίγο να στεναχωριέμαι ...
τα ρούχα μου , μου κάνουν αλλά λογικό είναι να μην εφαρμόζουν όπως πριν ... τι θα μπορούσα να κάνω παράλληλα με ισορροπημένη διατροφή (για γυμναστική δεν υπάρχει χρόνος) να δείχνω λίγο πιο ''σουλουπωμένη'' χωρίς να χρειαστεί να αγοράσω καινούρια ρούχα ?? (είμαι 1.67m και είμαι 62 κιλά ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων :) !!"

Η απάντηση της συνεργάτιδος του Queen.gr, Κλινικής Διαιτολόγου - Διατροφολόγου, Φανής Πρεβέντη στην αναγνώστριά μας:

Καλησπέρα και από εμάς,

Είναι γεγονός ότι η χρονιά των πανελληνίων είναι ίσως από τις πιο απαιτητικές, αγχωτικές και δυσκολές περιόδους της ζωής μας.
Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει χρόνος για φυσική δραστηριότητα. Ισως βέβαια μπορείς να δημιουργήσεις λίγο... Για παράδειγμα, μπορείς να επιστρέφεις με τα πόδια από το σχολείο ή το φροντιστήριο. Αν η απόσταση είναι μεγάλη και δεν έχεις τόσο χρόνο διαθέσιμο, μπορείς τις Κυριακές που πολλά φροντιστήρια έχουν διαγωνίσματα να επιστρέφεις με τα πόδια στο σπίτι. Μπορείς επίσης να κάνεις μικρά διαλείμματα των 20 λεπτών και να κάνεις μία βόλτα στο τετράγωνο.
Δεν πρόκειται βέβαια με αυτό τον τρόπο να χάσεις βάρος αλλά βοηθάς τον οργανισμό σου να διατηρήσει ένα στοιχειώδες επίπεδο φυσικής δραστηριότητας.

Δεύτερη συμβουλή είναι η διαχείρηση του άγχους σου. Είναι μία απαιτήτική διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμοίψει. Τί εννοώ; Όταν αγχωνόμαστε ο μεταβολισμός μας "μπλοκάρει" με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει τη συσσώρευση λίπους. Μάλιστα είναι πολλές οι επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι η συσσώρευση λίπους σε άτομα με χρόνιο άγχος πραγματοποιείται κυρίως στην κοιλιακή χώρα.

Όσο αφορά το πως θα το κρύψεις, σε αυτό θα σε βοηθήσουν οι στιλιστικές προτάσεις του queen.gr.

Διατροφικά να σου πω ότι μία πολύ χρήσιμη και έξυπνη συμβουλή είναι να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα κάθε 3-4 ώρες. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ελέγχεις καλύτερα το αίσθημα της πείνας. Φρόντισε να έχεις στη διατροφή σου φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγεις την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και γλυκών. Πίνε πολύ νερό για να λειτουργεί ο μεταβολισμός σου στο έπακρο και ξεκουράσου. Ο ύπνος ρυθμίζει τις λειτουργίες του οργανισμού σου σε όλα τα επίπεδα!

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:

Ποιες τροφές μας βοηθούν να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά;

Προσπαθώ να πάρω κιλά, αλλά μάταια. Τι να κάνω;