Αποτοξίνωση πριν τα Χριστούγεννα. Ξέχασε το κρέας και ακολούθησε την πιο φυσική δίαιτα!

Προετοιμάσου για τα διατροφικά παραστρατήματα των εορτών με ένα συντηρητικό διαιτολόγιο λίγες μέρες πριν.

Ο Dr. Dean Ornish, δημιουργός της δίαιτας που θα διαβάσετε και βοηθός κλινικού καθηγητή στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο υποστηρίζει πως για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας  πρέπει να αποφεύγουμε όλων των ειδών τα λίπη, τα ζωικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των πουλερικών αλλά και τα θαλασσινά, προσθέτοντας καθημερινά περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά. Το διατροφικό μενού, που είναι από το βιβλίο του "Eat more weigh less" είναι ιδανικό για να κάνετε μια mini αποτοξίνωση ενόψει των αμαρτημάτων που θα κάνετε μέσα στις γιορτές! Εάν ακολουθήσετε για λίγες μέρες το παρακάτω μενού, από εμάς πάντως θα πάρετε άφεση αμαρτιών!

Υποδειγματικό μενού 1
Πρωινό
Τηγανίτες βρώμης με πίτουρο, κανέλλα και μήλο
Άπαχο γιαούρτι
Φρέσκα μούρα
1 φλιτζάνι ζεστό τσάι

Μεσημεριανό
Κολοκυθάκια με τυρί (βλ. συνταγή)
Ψιλοκομμένο κορίανδρο
Πράσινη σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά

Βραδινό
Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια
Σαλάτα με φινόκιο, ρόκα, αγγούρι και ρεβίθια
Σύκα και βατόμουρα σε χυμό εσπεριδοειδούς φρούτου

Υποδειγματικό μενού 2
Πρωινό
Τραγανιστά μήλα (βλ. συνταγή)
Άπαχο τυρί cottage
Φρούτο εποχής δικής σας επιλογής
Φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Μεσημεριανό
Σαλάτα με άσπρο ρύζι και καρδιές αγκινάρας
Ψημένες μελιτζάνες
Κρύα ντοματόσουπα με λάδι, σκόρδο και ψωμί

Βραδινό
Πένες με άσπρα φασόλια και λιαστές ντομάτες
Σπαράγγια ψημένα στο γκριλ με λεμόνι, κόκκινο πιπέρι, λαδόξιδο και κάπαρη
Πράσινη σαλάτα

Πώς θα φτιάξετε τα κολοκυθάκια με τυρί
Υλικά για 6 μερίδες
3 μικρά κολοκυθάκια
3/8 κουταλάκι αλάτι
12 αλευρωμένες τορτίγιες
1 ½ φλ. άπαχη τριμμένη μοτσαρέλα
3 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 φλ. ψιλοκομμένες γλυκές πιπεριές από κονσέρβα
1 φλ. ψιλοκομμένο κορίανδρο

Εκτέλεση
Αφαιρείται τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ.
Αμέσως μετά τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε με αλάτι ώστε να στεγνώσουν. Τα αφήνετε για 5 λεπτά και μετά τα στύβετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250ο C . Απλώνετε όλες τις τορτίγιες σε μια λαδόκολλα και σε κάθε μια βάζετε ¼ φλιτζανιού κολοκυθάκια, ¼ φλιτζανιού τυρί, 1 ½ κουταλάκι κρεμμύδια, 1 κουταλάκι πιπεριές και ½ κουταλάκι κορίανδρο. Αφού βάλετε τη γέμιση τις κλείνετε με τις τορτίγιες που περίσσεψαν έτσι ώστε να δώσετε τη μορφή σάντουιτς.

Πώς θα φτιάξετε τα τραγανιστά μήλα
Υλικά
6 μήλα
2 κουταλιές συμπυκνωμένο χυμό μήλου
1 κουταλιά συν 1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι κανέλλα
Υλικά για το γαρνίρισμα
2/3 φλιτζανιού βρώμη
1/3 φλιτζανιού δημητριακά
1 κουταλιά μαρμελάδα ροδάκινου

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε το κουκούτσι και κόβετε κάθε μήλο σε 4 κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τα μήλα, το χυμό μήλου, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την κανέλλα και δυο ποτήρια νερό. Ζεσταίνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε για ένα τέταρτο. Το σιρόπι θα πρέπει να γίνεται όσο περνάει η ώρα πιο παχύρευστο και να μην σκεπάζει τα μήλα.
Ανακατεύετε τη βρώμη (φυλάξτε ένα κουταλάκι για μετά), τα δημητριακά και τη μαρμελάδα σε ένα μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βάλτε το σε ένα μπολ και ανακατέψτε αφού προσθέσετε το κουταλάκι βρώμης που περίσσεψε με αντίθετη περιστροφή. Μεταφέρετε τα μήλα σε ένα τηγάνι. Περιχύνετε τα μήλα με το τραγανιστό γαρνίρισμα και με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα μέχρι να απλωθεί σε όλο το τηγάνι. Ψήστε τα μήλα μέχρι να γίνουν αφράτα και το γαρνίρισμα να πάρει το σκούρο χρώμα, περίπου 25 λεπτά.

Διάβασε ακόμη
Νοικοκυρά σε... δίαιτα! Τί πρέπει να έχει πάντα το καλάθι σας

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ