Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντικαθιστούν τον πρωινό καφέ με αυτό το ρόφημα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντικαθιστούν τον πρωινό τους καφέ με αυτό το ρόφημα, άρα κάνει καλό στον οργανισμό.
Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν το πρωινό τους με καφέ, αλλά υπάρχει και μια άλλη υγιεινή εναλλακτική λύση που πρέπει να σκεφτείς.
Ο καφές είναι εδώ και καιρό δημοφιλής, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις και κάτι άλλο, όπως το matcha, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό.
Γιατί πολλοί άνθρωποι το πίνουν αντί για καφέ
Το matcha είναι ένα πράσινο ρόφημα που οφείλει το χρώμα του στο φυτό Camellia sinensis, την πηγή όλων των πραγματικών τσαγιών. Η γεύση του δεν είναι παρόμοια με του καφέ, το matcha είναι λίγο πιο γήινο και μπορεί να είναι ακόμη και γλυκό, ενώ ο καφές μπορεί να είναι λίγο πιο πικρός.
Η γεύση μπορεί να μην αρέσει σε όλους, με πολλούς να λένε ότι μοιάζει με ωμό γρασίδι.
Ωστόσο, έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες που το κάνουν να αξίζει να το δοκιμάσεις. Για παράδειγμα, είναι κοινή παρανόηση ότι το τσάι matcha δεν περιέχει καφεΐνη. Ο καφές περιέχει συνήθως 100-120 mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι, αλλά το matcha περιέχει πολύ λιγότερο, μόνο 38-89 mg, έχει καφεΐνη, αλλά λιγότερη, οπότε δεν δίνει τόσο μεγάλη ώθηση στον οργανισμό. Η καφεΐνη στο μάτσα απορροφάται ελαφρώς πιο αργά, λόγω του αμινοξέος L-θεανίνη, το οποίο βρίσκεται φυσικά στα φύλλα του πράσινου τσαγιού.
Επομένως, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι μια πιο ήρεμη μορφή τροφοδότησης ενέργειας σε σχέση με τον καφέ.
Οι ειδικοί λένε ότι επειδή είναι πιο ήπιο, είναι καλή ιδέα να το δοκιμάσεις και να το αντικαταστήσεις περιστασιακά. Ο καφές άλλωστε μπορεί να συμβάλει σε συμπτώματα ασθενειών όπως το άγχος, οι κρίσεις πανικού, οι ταχυπαλμίες και η υψηλή αρτηριακή πίεση.
Η κατανάλωση καφέ μόνο το πρωί μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ενώ η κατανάλωση καφέ το απόγευμα και το βράδυ είναι καλύτερο να αποφεύγεται.
Πώς να φτιάξεις matcha
Η παρασκευή καφέ είναι μια απλή υπόθεση, με τόσες πολλές καφετιέρες στις μέρες μας να απαιτούν μόνο ένα κουμπί να πατηθεί.
Ωστόσο, η παρασκευή matcha είναι λίγο πιο δύσκολη από αυτό και αποτελεί μια διαδικασία εκμάθησης που δεν πρέπει να παραλείπεται.
Ο ευκολότερος τρόπος είναι να βάλεις το μάτσα που έχεις προηγουμένως μετρήσει, σε ένα άδειο φλιτζάνι και να ρίξεις από πάνω βραστό νερό. Ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού είναι αρκετό για αρχή και στη συνέχεια αυξάνεις σταδιακά.
Έπειτα, πρέπει να ανακατέψεις καλά και να μην μείνει ούτε σβώλος.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σύρμα για να το κάνεις αυτό και στη συνέχεια να προσθέσεις το γάλα ή ενδεχομένως το επιπλέον νερό και τη ζάχαρη. Αν θέλεις να το κάνετε λίγο πιο γλυκό, μπορείς να προσθέσεις σκόνη βανίλιας στο ρόφημα.