Επίπεδη κοιλιά λίγο πριν την παραλία; Δες πώς θα την αποκτήσεις σε μόλις 30 λεπτά

5+1 ασκήσεις που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη

Διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του Μαρτίου και ο καιρός και το κλίμα που επικρατεί είναι τόσο τέλειο που έχουμε σχεδόν μπει σε mood καλοκαιριού και παραλίας. Και αυτό ξέρεις τι σημαίνει; Ατελείωτες ώρες με το μαγιό σου κάτω από τον καυτό ήλιο, κοκτέιλ στο χέρι και κατασκήνωση στις παραλίες του νησιού.

Προχωράμε πολύ γρήγορα θα μας πεις, όμως η προετοιμασία πάντα είναι ο καλύτερος φίλος σου. Και για να κάνεις όλα αυτά που προαναφέραμε υπάρχει ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Πρέπει (κι όταν λέμε πρέπει, το εννοούμε) να φροντίσεις το σώμα σου όσο είναι ακόμη νωρίς.

Προλαβαίνεις ακόμα και ας μπήκε ο Μάρτιος. Και επειδή είμαστε σίγουρες πως το κυριότερο σημείο που σε απασχολεί είναι αυτό της κοιλιάς (το αιώνιο μας πρόβλημα) ετοιμάσου να της πεις αντίο με αυτές τις ασκήσεις μόλις μέσα σε 30 λεπτάκια.

Φόρα τα αθλητικά σου ρούχα, δώσε βάση και ξεκινάμε.

#1. V Crunch

Ξάπλωσε στο στρωματάκι και τέντωσε τα πόδια και τα χέρια σου όσο πιο ψηλά μπορείς προς το ταβάνι. Κράτα σταθερό τον αυχένα σου και ανέβα όσο πιο ψηλά μπορείς, δίνοντας ώθηση με την κοιλιά και όχι με τον αυχένα σου. Σφίξε καλά την κοιλιά σου και μείνε σε αυτή τη θέση για πέντε δευτερόλεπτα.

Με προσοχή, άρχισε να κατεβάζεις τα πόδια σου προς τα κάτω, μέχρι να σχηματίσουν γωνία 45 περίπου μοιρών. Τα χέρια σου θα πρέπει να είναι καλά τεντωμένα ακριβώς δίπλα στα αυτιά σου (σα να σχηματίζουν με τα πόδια σου το γράμμα V). Οι ώμοι σου θα πρέπει να είναι κάτω και η μέση σου να ακουμπά καλά στο στρώμα. Μείνε εκεί για πέντε δευτερόλεπτα και επίστρεψε στην αρχική σου θέση. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων!

#2. Στάση σανίδα

Ξάπλωσε μπρούμυτα στο στρωματάκι σου και ανασηκώσου τόσο έτσι ώστε να στηρίζεις το σώμα σου στους αγκώνες και τα πόδια σου. Τα πόδια σου πρέπει να είναι στο ίδιο μήκος με τους γοφούς σου και οι αγκώνες σου στο ίδιο μήκος με το άνοιγμα των ώμων σου. Ανέπνευσε χαλαρά και προσπάθησε να μείνεις σε αυτή τη στάση όσο περισσότερο μπορείς (από 45 έως 120 δευτερόλεπτα).

#3. Βάλε τη μπάλα στο παιχνίδι

Γονάτισε σε ένα χαλάκι, έχοντας τα γόνατά σου σε ορθή γωνία. Τοποθέτησε την μπάλα μπροστά σου και ακούμπησε πάνω της με τους πήχεις σου. Ακόμη και σε αυτή τη θέση θα πρέπει να νιώθεις τους κοιλιακούς σου να «δουλεύουν». Κατά τη διάρκεια της άσκησης έχε την κοιλιά σου σφιχτή. Προσοχή στη μέση σου – μην κάνεις υπερέκταση!

Πίεσε τα χέρια σου στην μπάλα και ρόλαρε μπροστά, όσο πιο μακριά μπορείς, χωρίς όμως να χαλάσεις τη στάση του σώματός σου. Μείνε για μερικά δευτερόλεπτα και επίστρεψε στην αρχική σου θέση. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων!

#4. Αλματάκια
Τοποθέτησε τα πόδια σου στο ίδιο μήκος με τους γοφούς σου, κάνοντας ένα μικρό κάθισμα. Από αυτή τη θέση ξεκίνα να κάνεις πηδηματάκια στον αέρα, σφίγγοντας παράλληλα την κοιλιά σου (προκειμένου να γίνει δουλίτσα) και προσγειώσου όσο πιο ομάλά μπορείς. Κάνε 20 επαναλήψεις.

#5. Πλαϊνή σανίδα με ένα twist

Ξεκίνα με πλαϊνή σανίδα από τη δεξιά πλευρά, φροντίζοντας το σώμα σου να είναι καλά ευθυγραμμισμένο. Οι πατούσες σου θα πρέπει να ακουμπούν καλά μεταξύ τους και ο δεξιός σου αγκώνας να στηρίζει καλά όλο σου το κορμί. Τοποθέτησε το αριστερό σου χέρι πίσω από το κεφάλι και πάρε βαθιά εισπνοή.

Με την εκπνοή, στρίψε προς τη δεξιά πλευρά σφίγγοντας πολύ καλά την κοιλιά σου. Στρίψε όσο πιο πολύ μπορείς και μείνε εκεί για 3 δευτερόλεπτα. Με προσοχή, επέστρεψε στην αρχική πλαϊνή σανίδα. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων, για κάθε πλευρά.

+1. Sumo Sideaways
Όπως λέει και η ονομασία της θα πρέπει να έχεις τη στάση του σούμο. Πάρε θέση λοιπόν με τα πόδια ανοιχτά, τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια τεντωμένα ευθεία. Σήκω αργά στηριζόμενη στο ένα σου πόδι και εκτείνοντας το άλλο και επέστρεψε ξανά στην αρχική σου θέση. Επανέλαβε το ίδιο στο αντίθετο πόδι. Κάνε 20 επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ