Πόσο safe είναι να γυρίσεις στο γυμναστήριο μόλις αυτό ανοίξει ξανά; (vid)

Πόσο safe είναι να γυρίσεις στο γυμναστήριο μόλις αυτό ανοίξει ξανά; (vid)

Τι θα πρέπει να προσέχεις;

Όταν ξέσπασε όλη αυτή η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού, μια ακόμη επιχείρηση που έκλεισε χωρίς να υπάρξει δεύτερη σκέψη ήταν το γυμναστήριο της γειτονιάς σου (αλλά και όλα τα γυμναστήρια προφανώς στη χώρα). Τώρα που έχουμε αρχίσει να επιστρέφουμε σε μία μερική κανονικότητα, τα γυμναστήρια βρίσκονται στο στάδιο 7 με αυτά που θα επανεκκινήσουν ξανά (και σήμερα ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο σκέψου).

Ακόμη και τότε όμως που αναμένεται να ξεκινήσουν, πόσο safe είναι να επιστρέψεις και πάλι στο γυμναστήριο μόλις αυτό ανοίξει; Τι αναφέρουν οι ειδικοί;

Ο Gavis Harris, ιατρός μολυσματικών ασθενειών και συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Pittsburgh, ανέφερε στο Health ότι η επιστροφή στα γυμναστήρια αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι επικίνδυνη. «Από βιολογική και φυσιολογική σκοπιά, είναι κακή ιδέα», λέει, υπενθυμίζοντας πως ο κορονοϊός εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων. «Οι άνθρωποι στα γυμναστήρια μπορούν εύκολα να το διαδώσουν με αυτόν τον τρόπο». Προσθέτει επίσης ότι ο ιός μπορεί να διαρκέσει σε κοινόχρηστες επιφάνειες για μέρες. «Μαζί με αυτά αν βάλουμε στην εξίσωση πως πρόκειται για έναν κλειστό χώρο, ο κίνδυνος έκθεσης είναι εξαιρετικά υψηλός», λέει.

Όταν τα γυμναστήρια ανοίξουν ξανά, ο Harris αναφέρει τη σημασία της χρήσης μάσκας για όσους ασκούνται και για όσους εργάζονται στο γυμναστήριο. Λέει επίσης ότι ένα μεγάλο πρόβλημα με το άνοιγμα του γυμναστηρίου είναι ότι δεν έχουν τεθεί σταθερά πρωτόκολλα από ειδικούς στη δημόσια υγεία για τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, οπότε στην πραγματικότητα, εναπόκειται σε μεμονωμένα γυμναστήρια να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια που θα βοηθήσουν να μείνετε ασφαλείς και να διατηρείτε τους χώρους καθαρούς.

Το νούμερο ένα πράγμα που πρέπει να κάνουν όλα τα γυμναστήρια, σύμφωνα με τον Harris, είναι να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν τις επιφάνειες μετά την χρήση από κάθε πελάτης και να δημιουργεί επαρκή αερισμό, έτσι ώστε τα σωματίδια του αέρα να μην κολλάνε. Το social distancing παραμένει σημαντικό θέμα και στο γυμναστήριο, προτείνοντας στους επισκέπτες του γυμναστηρίου να φέρνουν τα δικά τους μαντηλάκια και να πλένουν ή να απολυμαίνουν συχνά τα χέρια τους καθ 'όλη τη διάρκεια της προπόνησής τους.