Γυμναστική με φρούτα: Το νέο hot trend

Πατούλια Κατερίνα
Γυμναστική με φρούτα: Το νέο hot trend

Αν θες να γυμναστείς βρίσκεις τον χρόνο και το φρούτο

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις αναρωτηθεί τι να φας πριν και μετά την προπόνηση ή δεν έχεις σκεφτεί και ρωτήσει πότε και ποιο φρούτο είναι ιδανικό για κατανάλωση μετά την γυμναστική. Σου είχε περάσει όμως ποτέ από τα μυαλό πως τα φρούτα όχι μόνο δεν θα τα κόψεις ή θα τα πολτοποιήσεις αλλά θα τα κρατήσεις για να γυμναστείς μαζί τους;

Η νέα fitness εμμονή ξεκίνησε από τις ΗΠΑ που δεν έχουν βγει ακόμα από το Lockout εξαιτίας της πανδημίας. Εννοείται πως να γυμνάζεσαι με ένα καρπούζι στο χέρι αντί για kettlebell είναι εκτός από αποδοτικό και φουλ instagrammable.

Έτσι κι αλλιώς η γυμναστική με βάρη ήταν πάντα η πιο εύκολη μέθοδος γυμναστικής και στο σπίτι, απλά η πρώτη σκέψη ήταν πάντα τα πλαστικά μπουκάλια του νερού γεμισμένα με νερό ή άμμο.



Αν πάλι δε θες φρούτα αλλά προτιμάς να πας και στο γυμναστήριο που μόλις άνοιξε, δοκίμασε τα εξής:

  • σχοινάκι (περίπου 10 θερμίδες/ λεπτό)
  • χορός (από 7 θερμίδες/ λεπτό ανάλογα με την ένταση, βάλε τα δυνατά σας!)
  • τραμπολίνο, μια αρκετά διασκεδαστική και προσιτή λύση (ενδεικτικά από 30 ευρώ) η οποία θα σε ανανεώσει και ψυχολογικά! (4-5 θερμίδες/ λεπτό)

Παρακάτω σου έχουμε βρει και ένα πλήρες πρόγραμμα με καρπούζι, έτσι για να εξασκηθείς. Προσοχή, μην σπάσει το καρπούζι και μαζεύεις λεκέδες.