Έχεις άγχος; 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να χαλαρώσεις σε λιγότερο από 10’

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις άγχος; 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να χαλαρώσεις σε λιγότερο από 10’

Απλά, γρήγορα και εύκολα

Όλοι έχουμε αυτές τις μέρες που νιώθουμε τρομερά αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι, ακόμη και αν δεν έχουμε κάτι σημαντικό που πρέπει να κάνουμε και μας αγχώνει. Νιώθεις τρομερή πίεση και πως θέλεις να κλάψεις, όμως το μόνο που έχεις να κάνεις για να ηρεμήσεις, είναι απλά να δώσεις και να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου.

Κάνε αυτά τα τέσσερα πράγματα παρακάτω, τα οποία θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις σε λιγότερο από 10’.

-Δες μια αστεία σειρά ή μια κωμωδία. Το γέλιο είναι το καλύτερο γιατρικό για όλα, οπότε βάλε την αγαπημένη σου κωμωδία ή το αγαπημένο σου standup comedy show και γέλα με την ψυχή σου.

-Κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Όσες περισσότερες μπουρμπουλήθρες έχει η μπανιέρα σου, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το αφρόλουτρό σου. Υ.Γ: μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι ή λεβάντα θα σε κάνουν να χαλαρώσεις ακόμη περισσότερο.

-Μαγείρεψε το αγαπημένο σου φαγητό. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, κάνε αφρόλουτρο και για κλείσιμο μαγείρεψε το αγαπημένο σου φαγητό ή το αγαπημένο σου γλυκό. Κι εσύ χρειάζεσαι λίγη επιβράβευση μερικές φορές.

-Πάρε τηλέφωνο την κολλητή σου. Μιλώντας σε κάποιον ίσως σε βοηθήσει να βγάλεις από πάνω σου το βάρος όσων σκέφτεσαι και να χαλαρώσεις. Πάρε λοιπόν ένα τηλέφωνο την κολλητή σου και μίλησε της για ό,τι σε απασχολεί.