Μάθε να αγαπάς το σώμα σου με τις ατέλειές του

Μάθε να αγαπάς το σώμα σου με τις ατέλειές του

Όπως όλες μας, έτσι και εσύ, βλέπεις καθημερινά αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαβάζεις άρθρα στο διαδίκτυο, τα οποία σε προτρέπουν να αγαπήσεις το σώμα σου. Μέσα από εικόνες γυναικών, οι οποίες δείχνουν χαρούμενες και γεμάτες αυτοπεποίθηση με τις ατέλειές τους, προσπαθούν να σε εμπνεύσουν για να «αγκαλιάσεις» και εσύ τις δικές σου, ενώ μέσα από λίστες συμβουλών και υποδείξεις ειδικών, θέλουν να σου παρέχουν τα «εργαλεία» για να αποκτήσεις το σώμα που θα αγαπήσεις μετέπειτα.

Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, θα συνειδητοποιήσεις πως το «κίνημα» που σε καλεί να αγαπήσεις το σώμα σου, μερικές φορές σου δημιουργεί ανασφάλεια, διότι παραβλέπει έναν σημαντικό παράγοντα: Πως εσύ, όπως όλες μας, χρειάζεται να διανύσεις ένα διαφορετικό «μονοπάτι» για να μπορέσεις να αγαπήσεις το σώμα σου, ακριβώς επειδή το σώμα σου διαθέτει τις δικές του μοναδικές ατέλειες, που το κάνουν ξεχωριστό.

Βλέπεις, το παράδοξο είναι πως την ίδια στιγμή που δέχεσαι τόσες προτροπές για να αγαπήσεις το σώμα σου, δεν έχει βρεθεί κάποιος να σου εξηγήσει, για ποιους λόγους έχει τόσο μεγάλη σημασία να καταφέρεις να το αγαπήσεις.

Διάβασε τη συνέχεια στο Epithimies.gr