Μία εβδομάδα στο Αιγαίο, πέντε κολλητές και μία ουρολοίμωξη!

Μία εβδομάδα στο Αιγαίο, πέντε κολλητές και μία ουρολοίμωξη!

Ήταν ένα «καυτό» πρωινό Παρασκευής, όταν βρέθηκα -επιτέλους- με τις φίλες μου στο λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να σαλπάρουμε παρέα για το «νησί των ανέμων». Αφού καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μία πενθήμερη άδεια από το γραφείο και να την «κολλήσουμε» με το διήμερο του Σαββατοκύριακου, ήμασταν πιο έτοιμες από ποτέ να ζήσουμε μία πολλά υποσχόμενη εβδομάδα στη Μύκονο, την οποία ονειρευόμασταν ολόκληρο τον χειμώνα.

Καθίσαμε αναπαυτικά στις πλαστικές καρέκλες που υπήρχαν στο κατάστρωμα του καραβιού, απλώσαμε -κλασικά- η μία τα πόδια στην καρέκλα της άλλης, ενώ μία γυναικεία φωνή μας ενημέρωσε από τα μεγάφωνα πως το ταξίδι μας, είχε μόλις ξεκινήσει. Αφήνοντας πίσω μας το πολύβουο αστικό τοπίο, τις υποχρεώσεις και τις σκοτούρες της καθημερινότητας, αρχίσαμε να συζητάμε για το πώς θα εκμεταλλευόμασταν τον χρόνο μας στο νησί και το ποιες παραλίες θα επισκεπτόμασταν. Κάπως έτσι, πριν το καταλάβουμε, είχαμε πιάσει λιμάνι στο πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου!

Αφού κουβαλήσαμε τις -ομολογουμένως ασήκωτες- βαλίτσες μας στο δωμάτιο που είχαμε νοικιάσει, φορέσαμε μαγιό και φύγαμε απευθείας για την πρώτη μας βουτιά. Κάπως έτσι ξεκίνησε, λοιπόν, η εβδομάδα μας στη Μύκονο, η οποία κυλούσε ανέλπιστα καλά μέχρι τη δεύτερη ημέρα, όπου εγώ άρχισα να αισθάνομαι μία μικρή ενόχληση στην ευαίσθητη περιοχή.

Όταν ένα ταξίδι στη Μύκονο γίνεται ένα μάθημα ζωής

Αν μπορούσα να περιγράψω με δύο λέξεις εκείνη την επική εβδομάδα στη Μύκονο, θα έλεγα πως ήταν ένα «μάθημα ζωής», το οποίο θα θυμάμαι για πάντα. Η ελαφριά ενόχληση που άρχισα να αισθάνομαι τη δεύτερη ημέρα έγινε εντονότερη την αμέσως επόμενη, όταν επιστρέψαμε από το τρίτο μας μπάνιο στη θάλασσα. Όπως καταλαβαίνεις, άρχισα να προβληματίζομαι έντονα και αποφάσισα να επικοινωνήσω με τη γυναικολόγο μου. Αφού της εξήγησα πώς έχουν τα πράγματα, η γιατρός με καθησύχασε, λέγοντας ότι δεν είναι κάτι που χρειάζεται να με αγχώνει. Μου σύστησε να πίνω περισσότερο νερό, χυμούς -χωρίς ζάχαρη- και να φροντίζω πιο σχολαστικά την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, ειδικότερα έπειτα από το μπάνιο στη θάλασσα.

Επιπλέον, με συμβούλευσε να εντάξω στη διατροφή μου ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο να βασίζεται στο cranberry. Όπως μου εξήγησε αναλυτικά, πρόκειται για έναν καρπό «πλούσιο» σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι προανθοκυανιδίνες – PACS, που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Αφού ευχαρίστησα τη γυναικολόγο και έκλεισα το τηλέφωνο ανακουφισμένη, ενημέρωσα τις φίλες μου και φύγαμε όλες μαζί για τη Χώρα της Μυκόνου, ώστε να επισκεφθώ ένα φαρμακείο και να προμηθευτώ το συμπλήρωμα διατροφής που είχε προτείνει η ειδικός.

super1

Ο ευεργετικός κόκκινος καρπός που περιέχει έναν «θησαυρό» θρεπτικών ουσιών

Λίγη ώρα αργότερα, ενώ μετέφερα τα λόγια της γυναικολόγου στη φαρμακοποιό, εκείνη με ρώτησε αν παρουσιάζω τακτικά λοιμώξεις του ουροποιητικού. Στη συνέχεια, μου πρότεινε ένα προηγμένο συμπλήρωμα διατροφής, το SUPERFOODS Cranbecare, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να «θωρακίζει» την ομαλή, φυσιολογική λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Όπως με ενημέρωσε η φαρμακοποιός, το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής περιέχει τον «πολύτιμο» πορφυρό καρπό cranberry που είχε αναφέρει η γυναικολόγος. Χάρη στις προανθοκυανιδίνες-PACS, την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και τα πολλά αντιοξειδωτικά που περιέχει, η ευεργετική Υπερτροφή cranberry παρέχει στον οργανισμό ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και λειτουργεί ως «ασπίδα» για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές της γυναικολόγου, πίνοντας πολύ νερό και προσθέτοντας στη διατροφή μου το SUPERFOODS Cranbecare, οι ενοχλήσεις άρχισαν να υποχωρούν την επόμενη ημέρα. Εγώ αισθάνθηκα πολύ καλύτερα και μπόρεσα να απολαύσω το υπόλοιπο των διακοπών μου στο «νησί των ανέμων». Κάπως έτσι, λοιπόν, έμαθα ποιος είναι ο «σύμμαχος» που χρειάζεται να έχω κάθε καλοκαίρι στην τσάντα μου, ώστε να μην παρουσιαστεί κανένα απρόσμενο εμπόδιο στα σχέδια που έχω κάνει με τις φίλες μου!

super2

Κλείνοντας, αν αναρωτιέσαι ποιο μπορεί να είναι το ηθικό δίδαγμα αυτής της καλοκαιρινής ιστορίας, οφείλω να σε ενημερώσω πως σε βάθος χρόνου κατέληξα σε δύο συμπεράσματα. Αρχικά πως ό,τι και αν συμβαίνει, είναι σημαντικό να παραμένω ψύχραιμη και να έρχομαι άμεσα σε επικοινωνία με τον γιατρό που θα με καθοδηγήσει στην καλύτερη λύση. Το δεύτερο και πιο σημαντικό συμπέρασμα, βέβαια, είναι πως η πρόληψη αποτελεί τη βάση της καλής υγείας, ειδικότερα για όλες εμάς που υποφέρουμε συχνά από ουρολοιμώξεις. Αυτός είναι ο λόγος που το SUPERFOODS Cranbecare έχει πλέον σταθερά μια θέση στην τσάντα μου, μιας και αποτελεί την απαραίτητη προσθήκη για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι, δίχως απρόβλεπτες καταστάσεις.

Τα προϊόντα SUPERFOODS διατίθενται στα φαρμακεία και τα ηλεκτρονικά φαρμακεία.