Δυσκοιλιότητα: Αντιμετωπίστε την άμεσα με αυτές τις δύο φυσικές συνταγές!

Δυσκοιλιότητα: Αντιμετωπίστε την άμεσα με αυτές τις δύο φυσικές συνταγές!

Κάνουν θαύματα

Η διατροφή διαδραματίζει τον βασικότερο ρόλο στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Αν θέλετε να νικήσετε το πρόβλημα θα πρέπει να βάλετε στo καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες! Επιπλέον θα πρέπει να πίνετε πάνω από δύο λίτρα νερό την ημέρα και φυσικά να επισκέπτεστε το γυμναστήριό σας τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα tips που μπορούν να αποβούν λυτρωτικά.


Αν το πρόβλημα επιμένει, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε ακόμη πιο δραστικές λύσεις. Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς φυσικές συνταγές με βότανα και αιθέρια έλαια που κάνουν θαύματα. Πάμε να τις δούμε:


1. Μέντα
Βράστε σε ένα μεγάλο μπρίκι 250ml νερό και έπειτα αφού βγάλετε το σκεύος από τη φωτιά ρίξτε μέσα σε αυτό 1 κ.γ ξερή μέντα. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε ως έχει το μείγμα για περίπου 15 λεπτά. Σουρώστε και καταναλώστε αμέσως ένα φλιτζάνι. Τρία φλιτζάνια την ημέρα είναι ιδανικά για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

2. Μείγμα βοτάνων
Ρίξτε σε ένα καθαρό, γυάλινο μπουκαλάκι 30ml εκχύλισμα μάραθου, 30ml εκχύλισμα λυκίσκου και 30 ml χαμομηλιού. Αναμείξτε τα και σφραγίστε καλά το μπουκάλι. Καταναλώνετε καθημερινά μισό κουταλάκι του γλυκού, μισή ώρα πριν τα τρία βασικά σας γεύματα.