Ουρολοίμωξη: 4 φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσεις άμεσα!

Ουρολοίμωξη: 4 φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσεις άμεσα!

Δοκίμασέ τους

Βρίσκεσαι στο νησί και η ουρολοίμωξη σου χτύπησε την πόρτα; Μη σε πιάνει πανικός, καθώς αν νιώθεις πως είναι ακόμα στην... αρχή της, μπορείς να την αντιμετωπίσεις και με φυσικούς τρόπους.

Πάμε να δούμε πώς:

1. Χυμός cranberry
Ο χυμός μούρων (cranberries) έχει ήπια αντιβιοτική δράση. Τα cranberries περιέχουν επικατεχίνη, η οποία αποτρέπει την παραμονή των βακτηρίων στους ιστούς της ουροδόχου κύστης. Αν θες να αντιμετωπίσεις άμεσα την ουρολοίμωξη, τότε μην ξεχνάς να καταναλώνεις τουλάχιστον 4 ποτήρια την ημέρα από τον συγκεκριμένο χυμό (χωρίς ζάχαρη).


2. Μαγειρική σόδα
Κι όμως, η σόδα εξουδετερώνει την οξύτητα στα ούρα σου και βοηθά στην γρηγορότερη ανάρρωσή σου. Πρόσθεσε απλώς σε ένα ποτήρι με νερό ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και... στην υγειά σου!

ou4 36782


3. Νερό
Για να νικήσεις άμεσα την ουρολοίμωξη θα πρέπει να καταναλώνεις πάνω από 3 λίτρα νερό την ημέρα. Όσο πιο συχνά πίνεις νερό τόσο περισσότερο βοηθάς τον οργανισμό σου να αποβάλλει τα βακτηρίδια και να νικήσει το πρόβλημα.


4. Λάδι τεϊόδεντρου
Οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες θα σε βοηθούν να καταπολεμήσεις τα βακτήρια άμεσα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις 15 σταγόνες από το συγκεκριμένο λάδι στη μπανιέρα σου και να πλύνεις με αυτό το άνοιγμα της ουρήθρας σου.

• Αν μετά από δύο ημέρες δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα και η ουρολοίμωξη έχει περάσει σε προχωρημένο στάδιο τότε τρέξε αμέσως στο γιατρό σου να σου συστήσει ειδική αγωγή!