Οι τρεις μύθοι για την αντιμετώπιση της διάρροιας που πρέπει να ξέρεις

Οι τρεις μύθοι για την αντιμετώπιση της διάρροιας που πρέπει να ξέρεις

Όταν μας ταλαιπωρεί μία ασθένεια είναι λογικό να μη νιώθουμε τόσο ευδιάθετες, λαμπερές και... ενεργητικές. Και επειδή όσο το καλοκαίρι πλησιάζει, τόσο περισσότερο θέλουμε να βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, φρόντισε να ξέρεις όσα περισσότερα μπορείς για κάτι που μπορεί να σε ταλαιπωρήσει.


Συχνή απόρροια στρες και κακής διατροφής, αλλά και βακτηρίων και ιών, είναι η διάρροια. Και επειδή μπορεί να σου προκαλέσει συναίσθημα δυσφορίας, αδυναμίας και ανησυχίας εκτέλεσης απλών δραστηριοτήτων ή ακόμα και αφυδάτωση, αναγκαία είναι η αντιμετώπισή της. Ωστόσο, έχουν επικρατήσει τρεις μύθοι για την αντιμετώπιση της διάρροιας, οι οποίοι είναι ότι:


1. Με τη θεραπεία της διάρροιας ενδέχεται να παραμείνουν στον οργανισμό βλαβερά βακτήρια που θα παρατείνουν την ασθένεια.
2. Η διάρροια είναι μια φυσική διαδικασία που πρέπει «να κάνει τον κύκλο της».
3. Τα αντιδιαρροϊκά φάρμακα προκαλούν δυσκοιλιότητα.


Όχι, τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει! Μάλιστα, μπορείς να απαλλαγείς από τη διάρροια ακόμη και με ένα «μαγικό» επιγλώσσιο δισκίο!
Έρευνα έδειξε ότι το 16-23% του πληθυσμού ταλαιπωρείται από συχνά διαρροϊκά επεισόδια, ωστόσο, φαίνεται πως οι πάσχοντες από διάρροια συνήθως αποφεύγουν τη θεραπεία, γιατί δεν επιθυμούν τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής και πιστεύουν πως πρέπει «να αφήσουν τη φύση να κάνει τη δουλειά της». Δεν είναι ακριβώς έτσι, κυρίως διότι η λύση υπάρχει στο... τσεπάκι μας.


Το Imodium® αντιμετωπίζει τη διάρροια προσφέροντας γρήγορη ανακούφιση μέσα σε μία ώρα και μειώνοντας τη διάρκεια των επεισοδίων. Το Imodium® διατίθεται σε 2 διαφορετικές φαρμακευτικές μορφές: Imodium® Original – κάψουλες 2mg υδροχλωρική λοπεραμίδη και Imodium® Instant - επιγλώσσια δισκία 2mg υδροχλωρική λοπεραμίδη.


Το Imodium® Instant με τη μορφή επιγλώσσιου δισκίου διαλύεται άμεσα στο στόμα, χωρίς την ανάγκη μασήματος ή νερού, ενώ προσφέρει μία ευχάριστη γεύση μέντας και είναι κατάλληλο για όσους νιώθουν ναυτία σε συνδυασμό με τη διάρροια. Η χορήγηση του Imodium® Instant γίνεται με 3 απλά βήματα:

GRGEER 140f0

Όσον αφορά στη δοσολογία, τo Imodium® Instant ενδείκνυται για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών, με συνιστώμενη δοσολογία αρχικώς 4 mg (2 δισκία) και ακολούθως 2 mg μετά από κάθε διαρροϊκό επεισόδιο, ενώ η ημερήσια δοσολογία δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 mg (4 δισκία).

Τώρα γνωρίζεις όλα όσα είναι αναγκαία για να αποφύγεις τη διάρροια. Μην αφήσεις τίποτα να σου χαλάσει τη διάθεση, να σε κλείσει στο σπίτι και να σου στερήσει όλα όσα έχεις προγραμματίσει και αγαπάς!