Θέματα καρδιάς: Γιατί πρέπει να βρεις και εσύ το «στήριγμά» σου

Θέματα καρδιάς: Γιατί πρέπει να βρεις και εσύ το «στήριγμά» σου

Εκείνο που προσπαθούμε να εξηγήσουμε είναι ότι ήρθε η ώρα να φροντίσεις για την υγεία της καρδούλας σου.

Λένε πως σε ό,τι αφορά σε θέματα καρδιά μας, πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικές για να μην πληγωνόμαστε. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι τα ζητήματα της καρδιάς μας δεν σχετίζονται πάντα με τα αισθηματικά μας.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος, φίλη μου, που καλείσαι να βρεις από τώρα το κατάλληλο στήριγμα, έναν σύμμαχο που θα κρατήσει την καρδιά σου -κυριολεκτικά- προστατευμένη. Μην μπερδεύεσαι! Δεν σου ζητάμε να μην ερωτευτείς ξανά ή να σταματήσεις να νιώθεις πια εκείνο το «φτερούγισμα» -το ξεχωριστό αυτό σκίρτημα- κάθε φορά που βλέπεις τον καλό σου.

Εκείνο που προσπαθούμε να εξηγήσουμε είναι ότι ήρθε η ώρα να φροντίσεις για την υγεία της καρδούλας σου. Μπορεί να είσαι νέα, μπορεί να πιστεύεις ότι τίποτε δεν θα σου συμβεί και πως δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι ακόμη με αυτά τα ζητήματα, όμως στην πραγματικότητα, η περίοδος που διανύεις είναι η κατάλληλη για να θωρακίσεις και να στηρίξεις την καρδιά σου!

kardais

Για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την αρχή, εμείς συγκεντρώσαμε τρία πολύτιμα tips που καλό είναι να ακολουθήσεις!

  1. Πες «ναι» στα Ω-3 λιπαρά οξέα

Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως η αλήθεια είναι πως τα Ω-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς σου! Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να τα εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή και φυσικά, να επιλέξεις ένα κλινικά μελετημένο συμπλήρωμα διατροφής*, όπως το ALTION Omega.

Περιέχει Ω-3 λιπαρά οξέα καθώς και άλλα πολύτιμα για την υγεία της καρδιάς συστατικά, όπως Μονακολίνη Κ (από το εκχύλισμα κόκκινου ρυζιού). Περιλαμβάνει, επίσης, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά όπως το πολύτιμο Συνένζυμο Q10 και τη Ρεσβερατρόλη. Χάρη στο περιεχόμενό του, λοιπόν, προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον έλεγχο της χοληστερόλης στο αίμα και τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Αναζήτησέ το στα φαρμακεία και στήριξε την καρδιά σου!

  1. Περιόρισε το στρες

Η δεύτερη και σίγουρα σημαντική συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσεις, αν θέλεις να στηρίξεις την καρδιά σου, είναι να περιορίσεις -όσο μπορείς- το στρες! Γιατί; Διότι σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας Rollins του Πανεπιστημίου Emory της Ατλάντα, οι γυναίκες με καρδιακή νόσο είναι πιθανότερο να υποστούν μυοκαρδιακή ισχαιμία ως συνέπεια του ψυχικού στρες, σε σχέση με τους άνδρες.

Με λίγα λόγια, το στρες βλάπτει περισσότερο τις γυναικείες καρδιές, για αυτό αν αισθάνεσαι κάθε μέρα πιεσμένη κα αγχωμένη, προσπάθησε να ηρεμήσεις και να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Η ζωή είναι σύντομη και όμορφη!

omorfh
  1. Διατήρησε ένα σταθερό σωματικό βάρος

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, φυσικά, το κομμάτι της άσκησης και της σωστής διατροφής. Προσπάθησε να διατηρείς το βάρος σου σταθερό και να ασκείσαι συχνά. Όσο πιο μεγάλο είναι το σωματικό σου βάρος, τόσο περισσότερο «ζορίζεται» η καρδιά σου. Μη ξεχνάς ακόμη πως η καρδιά είναι ένας μεγάλος μυς και χρειάζεται άσκηση για να διατηρείται δυνατός!

dynatossss

Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, να θυμάσαι ότι ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσεις να φροντίζεις την υγεία σου και συγκεκριμένα, για την καρδιά σου. Κάθε χτύπος της είναι σημαντικός και καλό είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για να τη στηρίξεις! Με τη σωστή διατροφή, λίγη άσκηση, το ALTION Omega και λιγότερο στρες, σίγουρα θα τα καταφέρεις!

*Τα Συμπληρώματα Διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό θεραπευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

**Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 84196/03-10-2017

Ο Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ

***VI-80509-ALTION-12/2018