Τρως γκρέιπφρουτ; 5 οφέλη που δεν είχες ιδέα ότι είχε

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τρως γκρέιπφρουτ; 5 οφέλη που δεν είχες ιδέα ότι είχε

Και είναι καιρός να μάθεις

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα τροπικό φρούτο, που είναι γνωστό για τις γλυκόξινη γεύση του. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, κάνοντάς το αυτόματα ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που μπορείς να φας. Έρευνες δείχνουν πως έχει κάποια απίστευτα υγιεινά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου την απώλεια βάρους και τον μειωμένο κίνδυνο σε καρδιακή ασθένεια.

Δες παρακάτω 5 οφέλη που δεν είχες ιδέα ότι είχε.

#1. Έχει ελάχιστες θερμίδες, αλλά πολλά θρεπτικά συστατικά
Το γκρέιπφρουτ είναι μία απίστευτα υγιεινή τροφή που μπορείς να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι υψηλό σε θρεπτικά συστατικά, αλλά χαμηλό σε θερμίδες. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα φρούτα με τις χαμηλότερες θερμίδες. Παρέχει μια αξιοπρεπή ποσότητα ινών, ενώ έχει περισσότερες από 15 ευεργετικές βιταμίνες και μέταλλα.

Ένα γκρέιπφρουτ μεσαίου μεγέθους έχει: 52 θερμίδες, 13 γρ. υδατάνθρακα, 1 γρ. πρωτεΐνης, 2 γρ. φυτικών ινών, 64% βιταμίνη C.

#2. Μπορεί να ωφελήσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
Η συχνή κατανάλωση γκρέιπφρουτ μπορεί να είναι επωφελής για το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες γνωστές για την προστασία των κυττάρων σου από επιβλαβή βακτήρια και ιούς.

Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C είναι ευεργετική για να βοηθά τους ανθρώπους να ανακάμπτουν πιο γρήγορα από το κοινό κρυολόγημα. Το γκρέιπφρουτ παρέχει επίσης μικρές ποσότητες βιταμινών Β, ψευδαργύρου, χαλκού και σιδήρου, που όλα δουλεύουν μαζί στο σώμα για την προώθηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματός σου, το οποίο λειτουργεί ως προστατευτικό φραγμό στην μόλυνση.

Πηγή

Πηγή

Πηγή

Δες τη συνέχεια στη gallery που ακολουθεί.