5 πράγματα να κάνεις το πρωί για να ΄σαι πιο ξεκούραστη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 πράγματα να κάνεις το πρωί για να ΄σαι πιο ξεκούραστη

Πράγματα που δεν είχες φανταστεί

Το πρωινό ξύπνημα δεν το αγάπησε ποτέ κανείς, εκτός και αν πρόκειται να προλάβεις το πρωινό καράβι για το νησί, οπότε εκεί αλλάζει λίγο το πράγμα. Όταν ξέρεις πως πρέπει να πας στη δουλειά βάζεις δύο, τρία και περισσότερα ξυπνητήρια, προκειμένου να το πάρεις απόφαση και να σηκωθείς. Και δεν είναι ότι δεν θέλεις να πας για δουλειά, απλά δεν μπορείς με τίποτα το πρωινό ξύπνημα και σε καταλαβαίνουμε.

Νιώθεις κουρασμένη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, υπνηλία και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να διατηρήσεις τα μάτια σου ανοιχτά έστω αυτές τις 8 ώρες που δουλεύεις. Σου έχουμε λοιπόν βρει πέντε πράγματα που μπορείς να κάνεις για να νιώθεις πιο ξεκούραστη και γεμάτη ενέργεια στη δουλειά μετά το πρωινό ξύπνημα.

1. Αρχικά κοιμήσου λίγο πιο νωρίς έτσι ώστε να συμπληρώνεις τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου. Στη συνέχεια καλό θα ήταν να μην πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι σου το πρωί και να σηκώνεσαι με το που το ακούς. Απόφυγε λοιπόν τον πειρασμό να πατήσεις το κουμπί της αναβολής. Το να συνεχίσεις να κοιμάσαι μπορεί να προκαλέσει κόπωση αργότερα μέσα στη μέρα.

2. Πιες νερό. Ναι ξέρουμε πως δεν ξυπνάς με τίποτα και δεν λειτουργείς εάν δεν πιείς καφέ πρώτα. Καλό θα ήταν με το που σηκωθείς όμως να πιείς ένα –δύο- ποτήρι νερό. Το νερό θα σε διατηρήσει ενυδατωμένη, δίνοντάς σου περισσότερη ενέργεια.

3. Φτιάξε το κρεβάτι σου. Όταν ετοιμάζεσαι για την καινούργια μέρα, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να αναβάλλεις τις δουλειές του σπιτιού μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι από τη δουλειά. Λογικό, ειδικά εάν ξυπνάς 5’ πριν φύγεις. Αλλά κάτι τόσο απλό όσο το να φτιάξεις το κρεβάτι σου μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου και να βελτιώσεις τη διάθεσή σου.

4. Ένα αρκετά σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να φας πρωινό. Όταν ξυπνάς το πρωί, είναι δελεαστικό να παραλείψεις το πρωινό για να δώσεις στον εαυτό σου όσο περισσότερο χρόνο μπορείς, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίρνουμε ενέργεια από το πρωινό, οπότε πρέπει να φάμε. Το κόλπο είναι να φας κάτι υγιεινό όπως δημητριακά ολικής αλέσεως ή άπαχη πρωτεΐνη και είναι επίσης σημαντικό να φας προτού αρχίσεις να κινείσαι και να καις θερμίδες.

5. Φάε λίγη μαύρη σοκολάτα. Εάν θέλεις ένα μικρό σνακ μετά το πρωινό ή στο δρόμο για την δουλειά, δοκίμασε λίγη μαύρη σοκολάτα. Είναι γεμάτη με σίδηρο, που δίνει οξυγόνο στα ερυθρά αιμοσφαίρια και εμποδίζει να αισθανθείς κουρασμένη ή αδύναμη. Η θεοβρωμίνη, η οποία δίνει στη μαύρη σοκολάτα την πικρή γεύση της, ενισχύει το κεντρικό νευρικό σύστημα για να σου δώσει ενέργεια.