Πώς να αντιμετωπίσετε το κάψιμο από σίδερο μαλλιών

Πώς να αντιμετωπίσετε το κάψιμο από σίδερο μαλλιών

Όπως κάθε άλλο έγκαυμα πρώτου (ελπίζουμε) βαθμού.

Πολύ συχνά, όταν χρησιμοποιείτε το σίδερο μαλλιών ή το σίδερο για να φτιάξετε τις πλούσιες μπούκλες σας ακουμπάτε κατά λάθος την κεραμική, συνήθως, καυτή επιφάνειά του. Τις περισσότερες φορές το κάψιμο είναι ανεπαίσθητο αλλά ενίοτε σας έχει τύχει να τσουρουφλίσετε το δέρμα σας προσπαθώντας να επιτύχετε την τέλεια κώμη. Τι να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση; Να το αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία και να το διαχειριστείτε όπως κάθε άλλο κάψιμο πρώτου βαθμού.

Τυλίξτε πάγο σε χαρτί κουζίνας ή μια υφασμάτινη πετσέτα και ακουμπήστε την στο κάψιμο αμέσως για να ανακουφίσετε την επιδερμίδα που φλέγεται. Μόλις η θερμοκρασία του δέρματος κατέβει αισθητά απλώστε μια κρέμα για εγκαύματα ή λίγη οδοντόπαστα ή λίγη αλόη που είναι, πραγματικά, θαυματουργή για τα εγκαύματα. Καθαρίστε την καμένη περιοχή με ένα απαλό σαπούνι και απλώστε κρέμα ενυδάτωσης. Καλύψτε την περιοχή με γάζα ή τραυμαπλαστ. Απαλύνετε τον πόνο με μια ασπιρίνη ή κάποιο άλλο αναλγητικό με ibuprofen. Αν το έγκαυμα δεν υποχωρεί ή σας κάνει φουσκάλα καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό.

Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε αν το έγκαυμα συμβεί στο κεφάλι σας ή στο λαιμό σας, όπου ακουμπήσει το πυρωμένο σίδερο, κατά λάθος, δηλαδή.