Σερφάρετε στο διαδίκτυο και αυξήστε το IQ σας

Σερφάρετε στο διαδίκτυο και αυξήστε το IQ σας

Το internet όχι απλώς δεν μας χαζεύει αλλά μας κάνει και πιο έξυπνους.

Αυτό συμβαίνει διότι η περιήγηση ανάμεσα στις εκατομμύρια σελίδες και επιλογές του διεγείρει κέντρα του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη λήψη αποφάσεων και απαιτούν σύνθετη σκέψη, σύμφωνα με μελέτη του UCLA που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Γηριατρικής Ψυχιατρικής (American Journal of Geriatric Psychiatry). Πολύ θετική επίδραση έχει, επίσης, όπως διαπίστωσαν, το σερφάρισμα στο internet σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι ειδικοί μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα εθελοντών ηλικίας 55 με 76 ετών, οι μισοί από τους οποίους ήταν έμπειροι και εξοικειωμένοι χρήστες του internet, την ώρα που σέρφαραν online αλλά και όταν διάβαζαν βιβλία. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως η εγκεφαλική δραστηριότητα ήταν πιο αυξημένη κατά την περιήγησή τους στο internet από όσο κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Οι γιατροί συνιστούσαν πάντοτε στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να καταπιάνονται με κάποια πνευματική δραστηριότητα όπως π.χ. τα σταυρόλεξα για να ελαχιστοποιήσουν την αδράνεια του εγκεφάλου και να μείνουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από τη γεροντική άνοια.