Κρύωσες; Aποτελεσματικά tips για να επανέλθεις γρηγορότερα!

Κρύωσες; Aποτελεσματικά tips για να επανέλθεις γρηγορότερα!

Γιατί για όλα υπάρχει λύση

Ο καιρός αυτός είναι ομολογουμένως ιδανικός για ιώσεις και κρυολογήματα! Μια ζέστη, μια κρύο και ο οργανισμός μας εξασθενεί, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στις μεταβολές του καιρού. Οι ιώσεις πολλές και πολύ ενοχλητικές, αφού μπορούν να μας καταστήσουν πολύ αδύναμους και να μας βγάλουν εκτός προγράμματος.


Τι μπορούμε να κάνουμε για να επανέλθουμε γρηγορότερα και να νιώσουμε καλύτερα; Ακολουθήστε αυτά τα απλά tips και το κρυολόγημα δε θα σας απασχολεί πια.


1.Ύπνος ο θαυματουργός: Η ξεκούραση είναι η λέξη κλειδί για τη γρήγορη ανάρρωση. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα που κοιμούνται από 8 ώρες και πάνω τη μέρα έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μην αρρωστήσουν σε σύγκριση με αυτούς που δεν αγαπάνε και πολύ τον ύπνο. Χαλαρώστε, αδειάστε το μυαλό σας και απολαύστε περισσότερες ώρες ύπνου. Θα σας αναζωογονήσει και θα σας δώσει πίσω τη χαμένη σας ζωντάνια.


2.Νερό: Είναι αποδεδειγμένο ότι το νερό και γενικότερα τα υγρά, όπως οι φυσικοί χυμοί και το τσάι, βοηθούν στην αποσυμφόρηση του κρυολογήματος. Επιπλέον, ο οργανισμός διατηρείται ενυδατωμένος. Επιλέξτε ζεστά ροφήματα, όπως τσάι με μέλι, το οποίο έχει ευεργετικές ιδιότητες.


3.Αλατόνερο: Kλασική συνταγή που όμως πιάνει! Διαλύστε ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και κάνετε γαργάρες με αυτό. Ο λαιμός θα ανακουφιστεί αυτόματα και θα νιώσετε καλύτερα


4.Ευκάλυπτος ο δραστικός: Βάλτε μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό μερικές σταγόνες ευκαλύπτου και τοποθετήστε το πάνω στο καλοριφέρ. Με αυτόν τον τρόπο, η ατμόσφαιρα δε θα είναι πια ξηρή και ο ευκάλυπτος θα σας βοηθήσει να ανασαίνετε καλύτερα, με τις αποσυμφορητικές του ιδιότητες.


5.Σωστή διατροφή: Ο οργανισμός μας χρειάζεται τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για να λειτουργεί σωστά, πόσο μάλλον όταν είναι άρρωστος. Φροντίστε να τρώτε ικανοποιητική ποσότητα φρούτων και λαχανικών, τα οποία θα σας εφοδιάσουν με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Φυσικά μην ξεχνάτε να τρώτε ζεστές σούπες και ιδιαίτερα κοτόσουπα, η οποία έχει αποδειχτεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


Ζέστη, ξεκούραση, σωστή διατροφή και ενυδάτωση είναι τα κλειδιά της επιτυχίας!

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά σας και πώς να τα προστατέψετε

Ποιες είναι οι τροφές που καταπολεμούν τις φλεγμονές;

5 τρόποι για να κοντρολάρετε την όρεξή σας για φαγητό!