Λατρεμένο μπρόκολο: Προστατεύει από ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος

Λατρεμένο μπρόκολο: Προστατεύει από ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος
Αντί για κρέμα τρίψτε μπρόκολο στο δέρμα σας

Πριν εκτεθούμε στον ήλιο , όπως οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουμε στο πρόσωπο και το σώματος αντηλιακή κρέμα. Τώρα μια νέα έρευνα απέδειξε ότι το μπρόκολο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με μια κρέμα. Μάλιστα όταν το μπρόκολο τρίβεται απευθείας στο δέρμα , μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Η Sally Dickinson , καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα Cancer Centre , συνεργάστηκε με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο John Hopkins στη Βαλτιμόρη για την συγκεκριμένη έρευνα και δήλωσε: "Ψάχνουμε για καλύτερες μεθόδους στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, σε μορφές που είναι προσιτές και διαχειρίσιμες για δημόσια χρήση ".

Σύμφωνα με τους ερευνητές , το πράσινο λαχανικό περιέχει μια ένωση που ονομάζεται σουλφοραφάνη που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος αλλά και στην καταπολέμηση των καρκινικών νεοπλασιών.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, ο καρκίνος του δέρματος είναι σήμερα η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις ΗΠΑ ενώ η υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως πιστεύεται ότι είναι μία από τις κύριες αιτίες του καρκίνου του δέρματος.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος.