Η καλύτερη σούπα για το κρύωμα ΔΕΝ είναι η κοτόσουπα

Όταν είμαστε κρυωμένοι, η (διατροφική) λύση στην οποία καταφεύγουμε όλοι για να νιώσουμε καλύτερα είναι οι ζεστές, υγιεινές σουπίτσες. Και, ειδικότερα, η παραδοσιακή κοτόσουπα της γιαγιάς, το πιο κλασικό γιατροσόφι από όλα. Είναι όμως η καλύτερη επιλογή; Όχι απαραίτητα, λένε οι διατροφολόγοι, καθώς οι ίδιοι πιστεύουν πως ένας σπιτικός ζωμός από οστά είναι πολύ πιο ευεργετικός. Πολύ απλά, βράστε οστά από καλό χοιρινό ελευθέρας βοσκής σε αργή φωτιά, για 12 με 48 ώρες. Ναι, εντάξει, είναι χρονοβόρο, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε όλα τα μεταλλικά στοιχεία από τα κόκαλα και επιπλέον η ζελατίνη και οι χόνδροι των κοκάλων είναι πολύ χρήσιμοι για την θεραπεία του εντέρου. Αν πιστεύετε πως ο χρόνος που θα πάρει ο ζωμός από οστά για να ετοιμαστεί είναι υπερβολικά πολύς (λογικό το βρίσκουμε), τότε οι διατροφολόγοι συνιστούν να φτιάξετε ένα ζωμό από λαχανικά, απλά προσθέστε οπωσδήποτε ginger, σκόρδο και λίγο πιπέρι καγιέν. 

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ