4 σημάδια ότι μπορεί να έχετε κάτι πιο σοβαρό από ένα απλό κρύωμα

4 σημάδια ότι μπορεί να έχετε κάτι πιο σοβαρό από ένα απλό κρύωμα

Μαζί με την πρώτη της θερμοκρασίας έρχονται συνάχι, κρυώματα και λοιπά συμπτώματα που μπορεί, όμως, να είναι προειδοποιήσεις

Μπορεί ένα απλό κρύωμα να μην είναι λόγος για να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και να προτιμήσετε, αντ' αυτού, να κουκουλωθείτε στο κρεβάτι σας. Και, αν όντως, αυτό που έχετε είναι ένα απλό κρύωμα, αυτή η λύση είναι η καλύτερη, αλλά είστε σίγουρη ότι τα συμπτώματα είναι εντελώς «αθώα»; Πολλές, σοβαρές αρρώστιες μπορεί να ξεκινήσουν σαν ένα απλό κρύωμα και καλό είναι να έχουμε τον νου μας, ώστε να μην βρεθούμε προ δυσάρεστης έκπληξης. Διαβάστε παρακάτω τέσσερα συμπτώματα- σημάδια που μπορεί να σημαίνουν κάτι παραπάνω από ένα απλό κρύωμα.

Υψηλός πυρετός
Αν έχετε πάνω από 38,5 πυρετό και αρνείται να πέσει με αντιπυρετικά, είναι πιθανό να έχετε κάτι παραπάνω από ένα κρυολόγημα. Μπορεί ο οργανισμός μας να ανεβάζει θερμοκρασία ώστε να αποτρέψει βακτήρια και ιούς να εισέλθουν σε αυτόν, αλλά μία επίσκεψη στον γιατρό είναι μία καλή ιδέα σε περίπτωση που χρειάζεται διαγνωστούν άλλα πράγματα.

Συμπτώματα που δεν υποχωρούν
Εάν νιώθετε ελαφρώς άρρωστη, μετά λίγο καλύτερα, και μετά ξανά άρρωστη, ίσως ο οργανισμός σας, επειδή είναι εξασθενημένος, έχει προσβληθεί από κάποιο ιό. Σε αυτή την περίπτωση, απλώς για να επιβεβαιώσετε ότι δεν τρέχει τίποτα πιο σοβαρό, ίσως θα ήταν καλή ιδέα μία επίσκεψη στον γιατρό.

Επίμονος πονοκέφαλος
Ο πονοκέφαλος που είναι τόσο έντονος που δεν σας αφήνει να συγκεντρωθείτε ή να σκεφτείτε καθαρά πρέπει να ελεγχθεί απαραιτήτως. Μπορεί να είναι σημάδι πάθησης που επηρεάζει το κεντρικό, νευρικό σας σύστημα, όπως, για παράδειγμα, η μηνιγγίτιδα.

Έχετε χρόνιο πρόβλημα με την υγεία σας
Άνθρωποι με χρόνια θέματα υγείας, όπως ο διαβήτης, ο υποθυρεοειδισμός ή οι παθήσεις του νεφρού πρέπει να επισκέπτονται τον γιατρό τους ακόμα κι αν το μόνο που έχουν είναι συμπτώματα κρυώματος. Ακόμα κι αν δεν τρέχει τίποτα άλλο, είναι προτιμότερο να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Διαβάστε ακόμα:
Το 50% των γυναικών τα Χριστούγεννα ξεχνούν τα πάρουν τα αντισυλληπτικά τους χάπια
Το μουστάκι τα έβαλε με τον καρκίνο
Προσπαθείτε για μωρό; Δείτε πιο λαχανικό βοηθά στη γονιμότητα