Οι 3 τρόποι που το ποτό μπορεί να σας γλιτώσει από τον πονόλαιμο

Οι 3 τρόποι που το ποτό μπορεί να σας γλιτώσει από τον πονόλαιμο

Όλοι έχουμε αυτόν τον φίλο στην παρέα μας που όταν κρυώνουμε και «κλείνει» ο λαιμός μας η πρώτη του απάντηση είναι «πιες ένα-δύο σφηνάκια τεκίλα να ισιώσεις!». Και φυσικά τον αγνοούμε. Έλα όμως που τελικά έχει δίκιο! Ναι, οκ, το αλκοόλ δεν θα θεραπεύσει εντελώς τον πονεμένο σας λαιμό, μπορεί όμως να βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφισή του, ακόμα και στην πρόληψή του. Αυτοί είναι οι 3 τρόποι για να κάνετε το αλκοόλ σύμμαχό σας κατά του πονόλαιμου:

1. Πίνετε αλκοόλ με μέτρο τις πολύ κρύες μέρες: Έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση κρυώματος και να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού σας -ειδικά το κρασί που έχει αντιοξειδωτική δράση.

2. Πιείτε αλκοόλ για να καταπραΰνετε τα συμπτώματα αν κρυώσετε: Επαναλαμβάνουμε, μην περιμένετε το αλκοόλ να σας κάνει εντελώς καλά. Θα καταφέρει όμως να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα ανακουφίζοντας τα επώδυνα συμπτώματα όπως τον πονόλαιμο. Οι καλύτερες επιλογές σας είναι το μπράντι και το ουίσκι.

3. Πίνετε υπεύθυνα: Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την κατανάλωση αλκοόλ σε σφηνάκια και σε ελεγχόμενες ποσότητες, ώστε να ανακουφιστείτε προσωρινά από τα συμπτώματα ή και να τα προλάβετε, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες που έχουν δοθεί από τους ειδικούς για άντρες και γυναίκες. Οι κίνδυνοι της κατάχρησης του αλκοόλ υπερβαίνουν κατά πολύ τα οφέλη του στη θεραπεία των κρυωμάτων, μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό.