Μήπως είστε πολύ όμορφες για να αρρωστήσετε; Η ομορφιά έχει σχέση με την υγεία σας

Μήπως είστε πολύ όμορφες για να αρρωστήσετε; Η ομορφιά έχει σχέση με την υγεία σας

Τα απίστευτα αποτελέσματα έρευνας

Οι όμορφοι και ελκυστικοί άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν άσθμα, διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης, νιώθουν πιο υγιείες και έχουν σπάνια διαγιγνώσκονται με ψυχικά ή σωματικά προβλήματα.

Αυτά, τα ασυνήθιστα ευρήματα Αμερικανών επιστημόνων βασίζονται σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 15.000 γυναικών και ανδρών, ηλικίας 24 έως 35. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα άτομα αυτά παρακολουθούνταν από τότε που ήταν 10 ετών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα που έγινε αναζητώντας την «σχέση» ανάμεσα σε υγεία και ομορφιά, μιας και μέχρι πρότινος οι περισσότερες μελέτες γινόντουσαν σε φοιτητές.

Για κάθε αύξηση της πιστοληπτικής ικανότητας της σωματικής ελκυστικότητας για τους άνδρες, υπήρχε μια μείωση 13% της πιθανότητας της διάγνωσης υψηλής χοληστερόλης, κατά 20% παρατηρήθηκε μείωση του κινδύνου της υψηλής πίεσης του αίματος, σε ποσοστό 15% μείωση της πιθανότητας να διαγνωστούν με κατάθλιψη, μείωση του 23% ADHD, και 21% μικρότερη πιθανότητα του τραυλισμού.

Οι γυναίκες που κρίθηκαν ως πιο ελκυστικές κατά 21% έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με υψηλή αρτηριακή πίεση, το 22% να έχουν διαβήτη, το 12% να εμφανίσουν άσθμα, το 17% να υποφέρουν από κατάθλιψη, 18% να λάβουν μια διάγνωση ADHD, και 18% τραυλίζουν.