Ήθος και Ηθική: 3η έκδοση της Νύχτας Φιλοσοφίας και Ιδεών στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το 2014 και το 2015 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οργάνωσε τη Νύχτα Φιλοσοφίας που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με περισσότερους από 3.500 επισκέπτες σε κάθε της έκδοση . Το θέμα του Λόγου και αυτό του Βίου αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν μέσα από έντονες και γόνιμες συζητήσεις και ανταλλαγές.

Φέτος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε στενή συνεργασία με την École normale supérieure, ιδρύτρια των Νυχτών Φιλοσοφίας στο Παρίσι, προτείνει ένα ραντεβού αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο Ήθος και την Ηθική, στις 27 Μαΐου από τις 7 το απόγευμα ως τις 3 το πρωί.

Μπροστά στην ανάγκη για άμεσες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που οι σύγχρονες κοινωνίες καλούνται να δώσουν, ο φιλοσοφικός στοχασμός θα τροφοδοτήσει και άλλα πεδία γνώσης που συνδέονται με τα πιο σοβαρά ζητήματα της ύπαρξης, σε ένα τοπικό αλλά και παγκόσμιο πλαίσιο που υφίσταται πραγματική μεταμόρφωση, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις με τρόπο ανησυχητικό. Πώς να αντιδράσουμε λοιπόν απέναντι στις τεχνικές, επιστημονικές, πολιτικές ή και στις γενετικές, ιατρικές, βιολογικές μεταβολές που χαρακτηρίζουν τον σημερινό κόσμο; Πώς να απαντήσουμε πράγματι στις νέες μορφές βίας, στις περιβαλλοντικές απειλές, στις ηθελημένες ή επιβεβλημένες μετακινήσεις πληθυσμών; Αυτά είναι μερικά από τα ιδιαίτερα επείγοντα ερωτήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι σύγχρονες κοινωνίες.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: culturenow.gr

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ