Ο θρυλικός Alpha Blondy στο Release Athens

Ο θρυλικός Alpha Blondy στο Release Athens

Το Release Athens 2020 καλωσορίζει τον θρυλικό Alpha Blondy για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, μαζί με την πολυμελή μπάντα του, Solar System! O superstar της reggae από την Ακτή Ελεφαντοστού θα είναι ένας από τους headliners αυτής της ημέρας.

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που δεν χρειάζεται συστάσεις. Eνεργός και ακούραστος για 40 χρόνια, με τραγούδια όπως τα κλασικά "Sebe Allah Y'e", "Jérusalem", "Brigadier Sabary", "Afriki", "Cocody Rock", "Apartheid Is Nazism", συνεχίζει να μεταδίδει το μήνυμα της αγάπης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Περισσότερα ονόματα για την συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και για ολόκληρο το φεστιβάλ, θα ανακοινωθούν σύντομα!

Ο Alpha Blondy θα εμφανιστεί και στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 25 Ιουνίου, στο Fix Factory Of Sound Open Air!

Μετά τον θάνατο του Bob Marley, το 1981, τέθηκε το ερώτημα για το ποιος θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της διαδοχής. Ο Ιβοριανός Alpha Blondy πήρε τη σκυτάλη που παραδοσιακά έτειναν οι Τζαμαϊκανοί στη «Μητέρα Αφρική» και από εκεί επαναφέρει το είδος στις ρίζες του.

Με τους χαρακτηρισμούς του "Ηγέτη του Αφρικανικού Groove" και "The African Bob Marley" να τον ακολουθούν μόνιμα, ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης - από το ξεκίνημά του στα μέσα των 70s - επανεφευρίσκει τον εαυτό του σε κάθε δίσκο, αρνούμενος να μείνει στάσιμος. Η εξαιρετική 12μελής μπάντα του, Solar System, θεωρείται δίκαια μία από τις καλύτερες στο είδος.

Στηρίζοντας τη μουσική του σε μια roots reggae διάθεση και blues κιθάρες, με το Αφρικανικό στοιχείο πάντα έντονο, ο Alpha Blondy επιμένει στην πολιτική και θρησκευτική χροιά του είδους, έχοντας ηχογραφήσει κλασικούς δίσκους που αποτελούν ουσιαστικά μανιφέστα ενός καλλιτέχνη ο οποίος συνεχίζει την πορεία του με σκοπό να διασκεδάζει τον κόσμο και ταυτόχρονα να ζητά και να δίνει αγάπη!

Είναι ο διασημότερος γαλλόφωνος reggae τραγουδιστής, αλλά παράλληλα τραγουδάει και στα αγγλικά, καθώς και στη μητρική του γλώσσα, τη Dioula. Όταν χρειαστεί, θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του στα αραβικά (μπροστά σε Ισραηλινούς) και τα εβραϊκά (μπροστά σε Μουσουλμάνους), έχοντας ως μοναδικό στόχο το να κηρύξει την ειρήνη και την ανεκτικότητα ανάμεσα στους λαούς. Είναι ένα μήνυμα που έχει περάσει μέσα από τη δύναμη της μουσικής και των στίχων του σε σχεδόν είκοσι studio albums και ασταμάτητες περιοδείες ανά τον κόσμο, σε μία διαρκή αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Facebook

Instagram

YouTube

Spotify


Η προπώληση ξεκινάει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 11:00, προς 25 ευρώ και για συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, με πρώτη τιμή στα 80 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες.


Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr

Φυσικά σημεία: Kαταστήματα Reload, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, πολυχώρος Yoleni‘s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00) και Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)


Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στo www.releaseathens.gr


Links:

Official website

Facebook

YouTube

Twitter

Instagram

Το 2020, το Release Athens στέλνει σε όλους τους φίλους της μουσικής το μήνυμα “Release The Earth From Plastic”. Σε όλες τις ημέρες του φεστιβάλ – και όπου αυτό είναι δυνατό – θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα / ανακυκλούμενα υλικά και εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ας ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε έστω τα πρώτα βασικά βήματα ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Περισσότερες πληροφορίες, σύντομα.

Όπως προαναφέραμε, ο Alpha Blondy θα εμφανιστεί και στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στο Fix Factory Of Sound Open Air.

Η προπώληση ξεκινάει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 11:00, προς 22 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Διάθεση:

Τηλεφωνικά / στο 11876

Online / www.viva.gr / www.fixfactoryofsound.gr

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Wind

Alpha Blondy + more tba, Πέμπτη 25 Ιουνίου, Fix Factory of Sound Open Air (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr).