Απολαύσαμε με όλες μας τις αισθήσεις την πιο super premium vodka

Απολαύσαμε με όλες μας τις αισθήσεις την πιο super premium vodka

Λένε πως η ζωή έχει τη γεύση που της δίνεις εσύ και η αλήθεια είναι πως οι επιλογές που συχνά κάνεις, αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητά σου. Με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, λοιπόν, εμείς θέσαμε τους νέους μας στόχους και μεταξύ άλλων, δώσαμε στους εαυτούς μας την υπόσχεση ότι στο εξής θα περιλαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας μόνο premium εμπειρίες και κυρίως, πως ό,τι και αν επιλέγουμε, θα έχει μια γεύση εκλεπτυσμένη και ένα περιεχόμενο αναμφίβολα σοφιστικέ!

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Η αρχή προς την επίτευξη του νέου μας στόχου έγινε με μια «συνάντηση» στο Γκάζι και ήταν εκεί όπου ανακαλύψαμε ότι η κατάλληλη - και δη ποιοτική - επιλογή μπορεί να κάνει τη διαφορά σε πολλές περιστάσεις. Για εμάς, η Belvedere Vodka αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια μια κορυφαία επιλογή. Εκείνο, όμως, που δεν γνωρίζαμε και το οποίο μάθαμε διά ζώσης στην πρόσφατη έξοδό μας στη μοναδική αυτή εκδήλωση στην Αθήνα είναι το ότι η αξία ενός terroir μπορεί να δώσει μια άλλη γεύση στην αγαπημένη μας βότκα.

belvedereiiiii copy

Belvedere Lake Bartężek ή Belvedere Smogóry Forest;

Πράγματι, λίγο αφότου γευτήκαμε το εκλεπτυσμένο finger food που είχε ετοιμαστεί ειδικά για την εκδήλωση, μας δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουμε τις δύο νέες βότκες της Belvedere: Τη Belvedere Lake Bartężek και τη Belvedere Smogóry Forest που έχουν πάρει τις ονομασίες τους από τις περιοχές προέλευσής τους. Και οι δύο ήρθαν για να συμπληρώσουν την οικογένεια της Belvedere Vodka, η οποία είναι γνωστή για τον ευγενή και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της! Θέλαμε, λοιπόν, να τις δοκιμάσουμε, διότι είχαμε μάθει ότι και οι δύο παράγονται από μια σπάνια σίκαλη, τη Diamond Dankowskie, ένα σιτηρό με ξεχωριστή προσωπικότητα που καλλιεργείται αποκλειστικά σε κτήματα συγκεκριμένων περιοχών της Πολωνίας. Το στοιχείο που κέντρισε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον μας, ωστόσο, ήταν το ότι ενώ οι δύο νέες αυτές βότκες δημιουργήθηκαν με βάση την ίδια σίκαλη, έχουν διαφορετικό χαρακτήρα και γεύση!

nnnn

Η αξία του terroir ή αλλιώς η προέλευση επηρεάζει την γεύση

To κλίμα, το έδαφος, η τοπογραφία και οι καλλιεργητές συνθέτουν το terroir που επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξη οποιαδήποτε καλλιέργειας. Και της σίκαλης. Οι Belvedere Single Estate Rye Vodka αναδίδουν ξεχωριστά γευστικά προφίλ ανάλογα με την περιοχή στην οποία καλλιεργείται η σίκαλη.

Oι Belvedere Smogóry Forest και η Belvedere Lake Bartężek χρησιμοποιούν την ίδια σίκαλη, την ίδια μαγιά και την ίδια διαδικασία, αλλά έχουν διαφορετικά προφίλ γιατί η απόδοση της σίκαλης έχει επηρεαστεί από το μοναδικό terroir του κάθε κτήματος.

Για παράδειγμα, η Belvedere Lake Bartężek είναι δροσερή, εκλεπτυσμένη και ιδανική για ποτά με λεπτή γεύση που σερβίρονται παγωμένα, ενώ η Belvedere Smogóry Forest είναι τολμηρή, απολαυστική και ό,τι πρέπει για κοκτέιλ με πολύπλοκες γεύσεις.

Όπου και αν βρίσκεσαι, όμως, το σίγουρο είναι πως σίγουρα αξίζει να εκτιμήσεις τα ξεχωριστά γευστικά τους προφίλ και να μάθεις τα πάντα για τα terroir τους, απολαμβάνοντας τις νέες βότκες της Belvedere σκέτες με πάγο!

9999

Για εμάς, το να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας premium επιλογές ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της νέας σεζόν και το σίγουρο είναι πως αν θέλεις να βάλεις και εσύ περισσότερες ποιοτικές «πινελιές» στο πρόγραμμά σου, αξίζει να λαμβάνεις στο εξής υπόψη σου όλες τις παραμέτρους για οτιδήποτε σε ενδιαφέρει πραγματικά. Όπως στην περίπτωση της αγαπημένης μας super premium vodka Belvedere, έτσι και σε καθετί σημαντικό στη ζωή σου, καλό είναι να θυμάσαι πως οι λεπτομέρειες - και στην προκειμένη περίπτωση τα… terroir - κάνουν τη διαφορά!