Early Bird: Πέντε outdoors δραστηριότητες που θα σε προετοιμάσουν για το καλοκαίρι

Early Bird: Πέντε outdoors δραστηριότητες που θα σε προετοιμάσουν για το καλοκαίρι

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να γυμναστείς, απολαμβάνοντας συγχρόνως τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης!

Τα ηλιόλουστα ζεστά πρωινά, τα λεπτά ζακετάκια που έχουν αντικαταστήσει τα μάλλινα πουλόβερ, οι συζητήσεις με την παρέα για τον φετινό προορισμό των διακοπών και η αργή δύση του ήλιου που κάθε μέρα καθυστερεί και λίγο παραπάνω, προμηνύουν πως η αγαπημένη μας εποχή, δηλαδή το καλοκαίρι, είναι -ευτυχώς- πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε την οικεία ζεστασιά του καναπέ μας, να πατήσουμε ένα «pause» διαρκείας στο binge-watching και να «ξετρυπώσουμε» από το comfort zone μας, αναζητώντας τις outdoor εμπειρίες που θα μας ανεβάσουν τη διάθεση και θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε μία πιο εξωστρεφή, ωφέλιμη και… καλοκαιρινή καθημερινότητα!

Όχι, δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου να ανανεώσει την εγγραφή σου στο γυμναστήριο. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να γυμναστείς, απολαμβάνοντας συγχρόνως τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης! Μάλιστα, έχουμε συγκεντρώσει πέντε από αυτούς παρακάτω, για να αντλήσεις την έμπνευση και το κίνητρο που χρειάζεσαι, ώστε να περάσεις από τη θεωρεία στην πράξη και να… «get out more»!

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις φεύγοντας από το σπίτι να εξοπλίσεις το back pack σου με ένα παγούρι γεμάτο δροσερό νερό, μία πετσέτα και φυσικά, τον αγαπημένο σου «σύμμαχο», τις μπάρες της Nature Valley!

Ποδηλασία για να «ξεκλειδώσεις» το παιδί μέσα σου

Ξέρω πόσο πολύ απολαμβάνεις τους ατελείωτους περιπάτους στην πόλη, παρέα με τις κολλητές σου. Τι θα έλεγες όμως αντί για περιπάτους, να εξερευνούσατε ομαδικώς την περιοχή σας κάνοντας ποδήλατο; Όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να γυμναστείτε, βολτάροντας και διασκεδάζοντας, αλλά θα ανακαλύψετε την πηγαία ελευθερία που νιώθατε όταν ήσασταν μικρές και τσουλάγατε στις δύο ρόδες του παιδικού σας ποδηλάτου. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, κάνοντας πετάλι ευνοείς το μυϊκό σου σύστημα, ενώ εκτός από τα πόδια, σταθεροποιούνται οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι σου, οι οποίοι στηρίζουν και ισορροπούν το πάνω μέρος του σώματος. Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Ψάξε σήμερα κιόλας στην αποθήκη του πατρικού σου για τον… παιδικό δίκυκλο φίλο σου και ετοιμάσου για ατελείωτες ποδηλατάδες με φόντο την πόλη ή ένα από τα μεγάλα πάρκα της!

parka

Kangoo jumps για εσένα που ακολουθείς πιστά τα trends

Σίγουρα θα έχεις πετύχει στην αρχική σου σελίδα, κάποια ανάρτηση που αφορά στο νέο fitness trend των αγαπημένων μας celebrities! Το Kangoo jumps είναι μία απίθανη και σύγχρονη τεχνική αερόβιας άσκησης, η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια των ειδικών παπουτσιών magic boots, οι οποίες απορροφούν τους κραδασμούς, προστατεύοντας τα γόνατα, τη μέση και τη σπονδυλική στήλη, ενώ μας επιτρέπουν να πάρουμε ώθηση και να παραστήσουμε τα άλματα ενός καγκουρό! Τι περιμένεις, λοιπόν; Αναζήτησε τα… μαγικά μποτάκια και απόλαυσε ένα κάθιδρο workout στο πλησιέστερο πάρκο της γειτονιάς σου, με την αγαπημένη σου playlist στο ηχείο να παίζει δυνατά στο φορητό σου ηχείο και να δίνει τον ρυθμό.

Extra tip: Μην ξεχνάς πως οι λαχταριστές μπάρες της Nature Valley, δεν φτιάχτηκαν για να τις απολαμβάνεις στον καναπέ σου, αλλά για να τις παίρνεις μαζί σου! «Κλείσε» λοιπόν την προπόνησή σου γευστικά, απολαμβάνοντας μία μπάρα πρωτεΐνης Nature Valley, η οποία θα καλύψει το 20% της ημερήσιας ανάγκης σου για πρωτεΐνη!

prwteuinhhh

Πεζοπορία για ατελείωτη περιπλάνηση στη φύση

Ναι, μπορεί στο «στενό» αστικό τοπίο να μην υπάρχουν πολλά σημεία που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μία αναζωογονητική πεζοπορία, ωστόσο τα προάστια της πόλης βρίθουν από κατάφυτα σημεία που μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να περιπλανηθούμε μέσα σε ένα φυσικό και «παραδεισένιο» τοπίο! Ο Υμηττός με τις καταπράσινες πλαγιές και τα μονοπάτια, η Πάρνηθα με την «πλούσια» ποικιλία χλωρίδας, η Πεντέλη που θυμίζει μακρινό ορεινό χωριό κάποιας επαρχίας, είναι μόνο μερικές από τις πεζοπορίες που μπορείς να οργανώσεις με την παρέα σου. Ωστόσο, ακόμη και αν κανένας τους δεν είναι διατεθειμένο να… ξεκουνήσει, στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις ομάδες που διοργανώνουν εβδομαδιαίες πεζοπορίες και μοιράζονται την ίδια λαχτάρα για περιπλάνηση με εσένα.

ezena

Sup για εσένα που βιάζεσαι να ξεκινήσεις τις βουτιές

Αν οι καθημερινές λιακάδες σού έχουν «πάρει» το μυαλό και σου έχουν ανοίξει ήδη την όρεξη για βουτιές και κολύμπι, τότε το ιδανικό outdoor activity για να ξεμουδιάσεις από τον καθιστικό χειμώνα που αφήνουμε πίσω, είναι το Sup ή αλλιώς Stand up paddleboarding! Αν δεν είχες την ευκαιρία να έρθεις στο παρελθόν σε επαφή με το δημοφιλές watersport, τότε οφείλω να σε ενημερώσω πως πρόκειται για την πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης όλου του σώματος! Το μόνο που θα χρειαστείς, είναι τον κατάλληλο εξοπλισμό, δηλαδή μία σανίδα και ένα κουπί. Καθώς θα στέκεσαι όρθια στη μέση της σανίδας με τα πόδια σου ελαφρώς ανοιγμένα (στο ύψος των ώμων) και λυγισμένα, θα κάνεις κουπί με το πτερύγιο να κοιτάει μπροστά, το δεξί σου χέρι στην κορυφή του κουπιού και το αριστερό λίγο πιο κάτω από τη μέση. Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις αμέτρητα tutorial που θα σε βοηθήσουν στην πρώτη σου απόπειρα, ενώ μπορείς να πραγματοποιήσεις και μαθήματα σε κάποιον όμιλο!

omiloooo

Βόλεϊ για να διασκεδάσεις με τις φίλες σου

Τώρα που οι πλησιέστερες παραλίες είναι σχετικά άδειες από κόσμο, είναι η ιδανική ευκαιρία να προσκαλέσεις τις φίλες σου σε έναν αγώνα βόλεϊ, όπως αυτούς που παίζατε όταν ήσασταν ακόμη μαθήτριες την ώρα της γυμναστικής! Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να γυμναστείτε διασκεδάζοντας, αλλά να απολαύσετε τον κοινό χρόνο που μοιράζεστε η μία την παρέα της άλλης. Αν η παραλία σας πέφτει λίγο μακριά, μπορείτε πάντα να δώσετε ραντεβού σε ένα γήπεδο που εξυπηρετεί όλες σας. Όπως και να ‘χει, μην ξεχάσεις στο τέλος του αγώνα να κεράσεις την κάθε μία από μία γευστική μπάρα Nature Valley, το σνακ που φτιάχτηκε για να το παίρνουμε πάντα και παντού μαζί μας!