5 ταινίες της Angelina Jolie για να δεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας

5 ταινίες της Angelina Jolie για να δεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Μία για κάθε μέρα.

Η Angelina Jolie είναι πανέμορφη, εντυπωσιακή και με ένα βλέμμα που μπορεί να διαπεράσει τον φακό κάθε σκηνοθέτη που βρίσκεται μπροστά της. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει ταινίες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον κινηματογράφο, η κάθε μία για έναν δικό της λόγο. Οπότε, σήμερα θυμόμαστε 5 από αυτές για να (ξανα)δούμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

  1. Κλεμμένες ζωές / Taking Lives (2004)

Μία ταινία που σίγουρα θα σε ανατριχιάσει με το story της, αφού έχουμε έναν serial killer που σκοτώνει τα θύματά του και στη συνέχεια παίρνει τη θέση τους με τον πιο creepy τρόπο. Η Angelina aka Illeana είναι αυτή που καλείται να βρει ποιος πραγματικά είναι, την ώρα που γνωρίζει έναν art dealer (Ethan Hawke) κι αυτό που ξεκινάει ως αστυνομική έρευνα εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο. Κι εκεί ουσιαστικά ξεκινάει η ταινία.



  1. Girl, Interrupted / Το Κορίτσι που Άφησα Πίσω (1999)

Βασισμένο στα απομνημονεύματα της Susanna Kaysen, που πέρασε 18 μήνες σε ψυχιατρική κλινική, το Girl, Interrupted είναι μία από τις κατά γενική ομολογία καλύτερες ερμηνείες της Jolie. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πήρε Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου υποδυόμενη την κοινωνιοπαθή και χαρισματική Lisa. Ποια ήταν στα ηνία της ταινίας; Η έτερη χαρισματική Winona Ryder.



  1. Mr. and Mrs. Smith / Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ (2005)

Εδώ έχουμε φτάσει στα classics και στην ταινία που έφερε κοντά Angelina και Brad. Βλέποντάς την, καταλαβαίνεις κατευθείαν ότι η χημεία μεταξύ τους δεν μπορεί να κρυφτεί, σε σημείο που όλοι θεωρούσαν ότι κάτι συνέβαινε μεταξύ τους πριν καν ανακοινωθεί. Το story, λοιπόν, τους θέλει παντρεμένους και μυστικούς πράκτορες, γεγονός που κανείς από τους δύο δε γνωρίζει για τον άλλον. Όταν μαθεύεται, ας πούμε ότι ξεκινάει ένας επικός και πολύ sexy πόλεμος ανάμεσα στο ζευγάρι.



  1. The Tourist / Ο Τουρίστας (2010)

Κι αν το πάντρεμα με τον Brad δεν ήταν αρκετό, πέντε χρόνια μετά, ένας άλλος καρδιοκατακτητής του Hollywood βρίσκεται ξαφνικά στο πλευρό της. Ο Johnny Depp είναι ο τουρίστας που ταξιδεύει στην Ιταλία και στο τρένο γνωρίζει -όχι και τόσο τυχαία- την αφοπλιστική Elise (Angelina Jolie). Αυτή τους η συνάντηση καταλήγει σε ένα φοβερό ανθρωποκυνηγητό που ο ανίδεος Frank Tupelo προσπαθεί να διαχειριστεί.



  1. Wanted (2008)

Η Jolie υποδύεται τη Fox, μία εκπαιδευμένη δολοφόνο που σώζει τη ζωή τον Wesley (James McAvoy) και τον μεταφέρει στην Αδελφότητα δολοφόνων που ανήκε κι ο πατέρας του. Μία οργάνωση που πιστεύει στο να σκοτώνεις έναν κακό για να σώζεις χιλιάδες καλούς. Μέχρι τότε, εκείνος δεν είχε την παραμικρή ιδέα ούτε για τον πατέρα του, αλλά ούτε για τις υπερφυσικές ικανότητες που έχει κληρονομήσει.