40 χρόνια τώρα, η Ευρυδίκη είναι η πιο έμπειρη τραγουδίστρια με τις συμμετοχές της στην Eurovision

Πατούλια Κατερίνα
40 χρόνια τώρα, η Ευρυδίκη είναι η πιο έμπειρη τραγουδίστρια με τις συμμετοχές της στην Eurovision

Η Ευρυδίκη θα είναι πάντα η τραγουδίστρια που θα σκεφτόμαστε όταν ακούμε τις λέξεις Κύπρος και Eurovision.

«Όλοι με ρωτάνε αν θα ξαναπήγαινα στη Eurovision και τους λέω όχι. Πέρα από το ότι έχω πάει πολλές φορές, όταν ήμουν πιο μικρή, είχα την αγωνία, αλλά δεν με επηρέαζε. Ήταν η άγνοια κινδύνου. Τώρα έχω μεγαλύτερο άγχος, περισσότερο τρακ και δεν θα το άντεχα νομίζω». Αυτή ήταν μόνο μία από τις αναφορές της Survivor της Eurovision, Ευρυδίκης, η οποία τα τελευταία 40 χρόνια, είτε στα φωνητικά, είτε μόνη, είτε σε group, πηγαίνει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού με την Κύπρο πάντα.

Μιλώντας για το ζάρι της Μαρίνας Σάττι, τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision, η Ευρυδίκη είπε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ότι η Μαρίνα Σάττι θα πάει καλά το τραγούδι της έχει κάτι το τραβηχτικό, κολλάς. Το “Ζάρι” δεν είναι κοντά στα ακούσματά μου, αλλά ακούγοντάς το έχει κάτι που με τραβάει. Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να δώσω συμβουλές γιατί όσες φορές πήγα στη Eurovision δεν πήρα καλές θέσεις».

Οι πρώτες φορές σε σχέση με την τελευταία το 2007 είχαν τεράστια διαφορά. Το '92-'94 ήταν ακόμα με τη ζωντανή ορχήστρα, δεν υπήρχαν τα social για να υπάρχει αυτή η καθημερινή ενημέρωση και τα στοιχήματα».

Με το Comme Ci Comme Ca ήταν η διαφορά από τη γη ως τον ουρανό κι όσον αφορά τον τρόπο που παρουσιάζεται ένα τραγούδι. Ήταν κρίμα που δεν προκρίθηκε, μας άξιζε να περάσουμε», συμπλήρωσε.

Από το 1983 στη Eurovision η Ευρυδίκη μαζί με την Κωνσταντίνα:

Πραγματικά, το να συγκεντρώσεις τις φορές που η Ευρυδίκη έχει πάρει μέρος στη Eurovision είναι task για δύσκολους λύτες.

Κάποιος γνωστός της έμαθε ότι στο ΡΙΚ ζητούσαν κοπέλα να κάνει φωνητικά και η Ευρυδίκη όπως έχει αναφέρει πήγε με την φίλη της μαζί για τη θέση, την οποία πήραν και οι δύο τελικά.

Ακολούθησε η συμμετοχή με την Ελπίδα το 1986 και το 1987 η συμμετοχή με την Αλέξια.

Έφηβο κορίτσια ακόμα η Ευρυδίκη δεν χάρηκε καθόλου για τις κακές θέσεις που έπαιρνε η Κύπρος:

«Και τώρα θα με πείραζε, τότε που ήμουν μικρή, στεναχωριόμουν, έκλαιγα. Το 83 με την Κωνσταντίνα βγήκαμε 16οι, δεν πήραμε ούτε μια ψήφο από την Ελλάδα, ήμουν να κλαίω γιατί δεν μας έδωσε ψήφο η Ελλάδα.

Είναι υπέροχη εμπερία, ένα φανταστικό μουσικό ταξίδι, από τις ωραιότερες της ζωής μοτ. Όταν αργότερα πήγα σόλο, δεν με πείραζε τόσο το κομμάτι της ψηφοφορίας.

Το χειρότερο που ένιωσα ήταν που δεν προκριθήκαμε στον τελικό με το Comme Ci, Comme Ca, μας άξιζε μια θέση στον τελικό», έχει πει χαρακτηριστικά η Ευρυδίκη για την εμπειρία της Eurovision.

H τραγουδίστρια άφησε τα φωνητικά και βγήκε μπροστά αρχικά το 1992 με το «Ταιριάζουμε», έπειτα με το «Άνθρωπος κι εγώ» πριν 30 χρόνια - το 1994- κι ύστερα με τον Δημήτρη Κοργιαλά και το Comme Ci, Comme Ca το 2007, όπου δεν κατάφεραν να προκριθούν ούτε στον τελικό.

Το 2008, η Ευρυδίκη εμφανίστηκε στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στον οποίον ερμήνευσε το θεματικό τραγούδι του διαγωνισμού, ‘Fun in the Sun, με τον τότε σύζυγό της Δημήτρη Κοργιαλά.

40 χρόνια στη Eurovision, 27 χρόνια μαμά:

Η μεγαλύτερη αγάπη στη ζωή της Ευρυδίκης είναι ο Άγγελος της, ο γιος της, καρπός του γάμου της με τον Γιώργο Θεοφάνους.

«Ο γιος μου είναι στο Βερολίνο, είναι σε ηλικία που θα μπορούσα να γίνω γιαγιά. Η μαμά μου έγινε γιαγιά στα σαράντα κάτι, εγώ έκανα τον Άγγελο στα 28 μου. Θα μου άρεσε να γίνω γιαγιά».

https://www.instagram.com/p/CV3OXqxMucn/
https://www.instagram.com/p/CHKe47NpMyu/