Πασχαλινά δώρα: Ο απόλυτος οδηγός για τις γιορτινές αγορές του Πάσχα

Πασχαλινά δώρα: Ο απόλυτος οδηγός για τις γιορτινές αγορές του Πάσχα

Αν υπάρχει ένας λόγος που ανυπομονούμε κάθε χρόνο για την έλευση του Πάσχα, είναι το γεγονός πως «ξυπνάει» το παιδί που «κρύβουμε» μέσα μας! Βλέποντας το παιδί, το βαφτιστήρι ή το ανιψάκι μας να ξετυλίγει αχόρταγα το πασχαλινό του δώρο, ενώ το πρόσωπό του «πλημμυρίζει» από χαρά, νοσταλγούμε τα χρόνια που ήμασταν στη θέση του.

Τι κι αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από αυτή την παιδική ανάμνηση; Το πρόσωπο της έκπληξης όταν δεχόμαστε ένα πασχαλινό δώρο, παραμένει ακριβώς το ίδιο! Ακριβώς για αυτό, η φετινή λίστα των πασχαλινών μας δώρων, εκτός από το βαφτιστήρι ή το ανιψάκι μας, θα περιλαμβάνει κάθε ξεχωριστό πρόσωπο της καρδιάς μας, που «κρύβει» ένα μικρό παιδί μέσα του.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις έναν ολοκληρωμένο οδηγό πασχαλινών δώρων για παιδιά -και όχι μόνο- ο οποίος θα σε βοηθήσει να κάνεις την καλύτερη επιλογή για κάθε άτομο που υπάρχει στη λίστα σου!

Εικόνα3

Πασχαλινά δώρα για βαφτιστήρια που δεν χορταίνουν παιχνίδι

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το βαφτιστήρι μας έχει προτεραιότητα και είναι στην πρώτη θέση της λίστας των παραληπτών των πασχαλινών μας δώρων. Για να είμαστε σίγουρες πως η επιλογή μας θα το ενθουσιάσει, καλό θα ήταν να συνδυάσουμε την πασχαλινή λαμπάδα με ένα ξεχωριστό παιχνίδι που ξέρουμε πως θα του ανοίξει την «όρεξη» για ατελείωτες ώρες διασκέδασης.

Ένα από αυτά τα δώρα είναι και η λαμπάδα Barbie Wellness - Ινστιτούτο Ομορφιάς, ένα υπέροχο πασχαλινό δώρο για κορίτσια, το οποίο εκτός από το κερί και την αγαπημένη, διαχρονική κούκλα, περιλαμβάνει ένα «πλούσιο» σετ περιποίησης που θα μάθει στις μικρές μας από νωρίς, πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουν τον εαυτό τους. Βέβαια, αν η βαφτιστήρα μας ανυπομονεί για το φετινό καλοκαίρι και δεν βλέπει την ώρα για την πρώτη της βουτιά στη θάλασσα, η λαμπάδα Nancy Γοργόνα, η κούκλα που από απλό κορίτσι μεταμορφώνεται σε λαμπερή γοργόνα και η ουρά της αλλάζει χρώμα, όταν είναι στο νερό, θα γίνει η καλύτερή της φίλη τους επόμενους μήνες!

Εικόνα4

Όσες από εμάς, βέβαια, έχουμε ένα βαφτιστήρι που ξετρελαίνεται για οτιδήποτε τσουλάει πάνω σε ρόδες -από πατίνια μέχρι μηχανές και φορτηγά- δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τη μοναδική λαμπάδα Hot Wheels City Γκαράζ, το σούπερ πασχαλινό δώρο για αγόρια που αγαπούν την ταχύτητα και την περιπέτεια! Το συγκεκριμένο σετ δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να καθοδηγεί το αυτοκίνητο σε τρία διαφορετικά επίπεδα και να το περνάει και από έναν ειδικό έλεγχο πριν… βάλει μπροστά για την επόμενη περιπέτεια! Εναλλακτικά, σε ό,τι αφορά στα πασχαλινά δώρα για αγόρια, υπάρχει και η επιλογή της λαμπάδας Nerf Ultra Two, η οποία μαζί με το κερί περιλαμβάνει τον νέο, μηχανοκίνητο εκτοξευτή Nerf Ultra Two!

Εικόνα6

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως, ακόμη και αν το βαφτιστήρι μας έχει μεγαλώσει πολύ για να περιμένει πασχαλινές λαμπάδες και παιχνίδια, εμείς οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μία χειροποίητη λαμπάδα φτιαγμένη με αγάπη, μεράκι και φαντασία, όπως η ξεχωριστή λαμπάδα Γλειφιτζούρι Frida Khalo, η ανάγλυφη λαμπάδα με λουλούδι μεταξωτό σε απόχρωση σάπιου μήλου ή η αρωματική λαμπάδα με κεραμικό μάτι σε απόχρωση βεραμάν, είναι η τέλεια επιλογή πασχαλινής λαμπάδας για το βαφτιστήρι μας που είναι στην εφηβεία και φυσικά, για την κολλητή, τη μητέρα, τον αδερφό ή τον σύζυγό μας.

Εικόνα7

Πασχαλινά δώρα για τους αθεράπευτους gamers της καρδιάς μας

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε ένα βαφτιστήρι ή ένα ανιψάκι που αν πιάσει το χειριστήριο της παιχνιδοκονσόλας, δεν το αφήνει με τίποτα από τα χέρια του. Ωστόσο, πώς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ποιο είναι το ιδανικό πασχαλινό δώρο για εκείνο, όταν δεν έχουμε ιδέα ποιες είναι οι πρόσφατες τάσεις στον «κόσμο» του gaming; Εμείς κάναμε την online έρευνά μας στα Public και καταλήξαμε στις τρεις επικρατέστερες και πιο ασφαλείς επιλογές πασχαλινών δώρων για μικρούς και μεγάλους gamers, τις οποίες θα βρεις συγκεντρωμένες παρακάτω.

Το χειριστήριο για τον gamer της καρδιάς μας, είναι μία προέκταση του εαυτού του. Είναι το απαραίτητο αξεσουάρ που τον βοηθά να απολαμβάνει περισσότερο την εμπειρία του παιχνιδιού και να κερδίζει με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Για να «απογειώσουμε», λοιπόν, τις επιδόσεις του και να κάνουμε ακόμη πιο συναρπαστικές τις ώρες που περνάει μπροστά από την οθόνη, το ιδανικό πασχαλινό δώρο για εκείνον είναι το Sony PS5 DualSense Wireless Controller- Ασύρματο Χειριστήριο, το οποίο θα του εξασφαλίσει μία καθηλωτική εμπειρία απτικής ανάδρασης.

Εικόνα8

Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα και η επιλογή ενός αξιόπιστου ζευγαριού ακουστικών, όπως το Corsair HS45 Surround - Wired Gaming Headset, το οποίο συνδέεται με τις περισσότερες κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Διαθέτει μικρόφωνο που μειώνει τον θόρυβο του περιβάλλοντος, καθώς και άνετα, μαλακά μαξιλαράκια κλειστού τύπου που απομονώνουν τον παίκτη από το εξωτερικό περιβάλλον. Μάλιστα, μπορούμε να συνδυάσουμε τα ακουστικά με ένα ανθεκτικό μηχανικό πληκτρολόγιο, όπως το Razer BlackWidow Chroma GR, το οποίο παρέχει στον παίκτη απόλυτη σταθερότητα, μέγιστη προστασία από σκόνη και υγρά χάρη στα πλευρικά τοιχώματα, καθώς και τη δυνατότητα «rebind» για να αποθηκεύει όλες τις διαμορφώσεις, εύκολα και άμεσα, σε Cloud.

Εικόνα9

Πασχαλινά δώρα για μικρά και μεγάλα παιδιά που λατρεύουν την τεχνολογία

Η αλήθεια είναι πως όσες από εμάς έχουμε στη λίστα μας έναν παραλήπτη που βρίσκεται στην εφηβεία, γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολο είναι να βρούμε ένα πασχαλινό δώρο, το οποίο θα τον ενθουσιάσει. Παρόλα αυτά, υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία δώρων που θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση, καθώς τα προϊόντα τεχνολογίας είναι πάντα καλοδεχούμενα από ένα βαφτιστήρι, το ανιψάκι ή έναν φίλο μας, που λατρεύει την τεχνολογία! Και ο Φορητός Φωτογραφικός Εκτυπωτής Canon SELPHY Square QX10 με WiFi, ο οποίος συνδέεται γρήγορα με το smartphone του χρήστη και του δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώνει σε χρόνο «ντετέ» τις selfies και τις αναμνήσεις με την παρέα του, βρίσκεται στην κορυφή της δικής μας, tech λίστας!

Εικόνα10

Εναλλακτικά, μπορούμε να εμπιστευτούμε την αξιοπιστία μίας Camera Fujifilm Instax Mini 11, δηλαδή της φωτογραφικής μηχανής που ο παραλήπτης του δώρου μας, θα μπορεί να έχει πάντα και παντού μαζί του! Το συγκεκριμένο μοντέλο εκτυπώνει έγχρωμες φωτογραφίες στη στιγμή, προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα κλείστρου για πιο ακριβή απεικόνιση, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ελέγχει τα απόλυτα τα καρέ του, για να έχει ακόμη πιο εντυπωσιακές κοντινές λήψεις. Βέβαια, υπάρχει πάντα και η επιλογή μίας action camera, όπως η νέα Action Camera Canon Ivy Rec, η οποία είναι τόσο μικρή που χωράει σε μια τσέπη, διαθέτει ανάλυση 13.0 megapixels, ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αντέχει το νερό και τους κραδασμούς. Με άλλα λόγια, είναι το απόλυτο gadget για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους, οι οποίοι είναι bikers, skaters ή γενικότερα, αγαπούν τα extreme sports!

Εικόνα11

Ένα ακόμη πασχαλινό, tech δώρο που θα εκτιμήσει κάθε λάτρης της τεχνολογίας, είναι και το Tablet Huawei MatePad T10s 10.1" 32 GB WiFi, το πιο ελαφρύ και λεπτό tablet της αγοράς, που παρέχει μία ανεπανάληπτη εμπειρία στον χρήστη, είτε παίζει παιχνίδια, είτε βλέπει σειρές και ταινίες από το κινητό του. Στα high tech δώρα περιλαμβάνεται και το κορυφαίο Samsung Galaxy Α52 5G 128GB Dual Sim Smartphone, το οποίο διαθέτει τετραπλό σύστημα καμερών με αισθητήρες και αποτελεί ένα must «εργαλείο» για τους μικρούς ή τους… λίγο μεγαλύτερους φίλους μας, οι οποίοι αγαπούν τις φωτογραφίες και το gaming!

Εικόνα12

Τα καλύτερα πασχαλινά δώρα για τους νεαρούς βιβλιοφάγους

Αν ο παραλήπτης του πασχαλινού μας δώρου είναι ένας νεαρός βιβλιοφάγος, ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο του «ταξιδεύει» παρέα με λογοτεχνικούς ήρωες σε φανταστικούς κόσμους, τότε υπάρχουν αρκετές προτάσεις βιβλίων που θα τον κάνουν να χοροπηδήσει από τη χαρά του. Ωστόσο, πριν καταλήξουμε στην επιλογή του βιβλίου που θα συμπεριλάβουμε στο γιορτινό μας πακέτο, είναι σημαντικό να ελέγξουμε πως η ηλικία στην οποία απευθύνεται, αντιστοιχεί με εκείνη του παραλήπτη μας.

Για παράδειγμα, για τα παιδιά που δεν έχουν μάθει ακόμη να διαβάζουν, αλλά βάζουν κάθε βράδυ τη μαμά και τον μπαμπά να τους αφηγούνται παραμύθια πριν κοιμηθούν, η εικονογραφημένη ιστορία «Κουκούτσης & Αβγούλα» του Alex Latimer είναι μία τρυφερή «ωδή» στην αληθινή φιλία. Το ίδιο ισχύει και για το «Τι χρώμα είναι το φιλί» της Ισπανίδας Rocio Bonilla, το οποίο μέσα από τα παιδικά μάτια της μικρής Μόνικα και την αστείρευτη αγάπη της για τη ζωγραφική, μαθαίνει στους μικρούς μας φίλους τα χρώματα.

Εικόνα13

Όσο για τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αναγνώστες, το δημοφιλές graphic novel «Ο Καπετάν Βράκας και η ανεκδιήγητη εκδίκηση του ραδιενεργού Ρόμπο-Σώβρακου» του βραβευμένου Dav Pilkey, είναι μία επιλογή που σίγουρα αξίζει μία θέση στη λίστα των πασχαλινών δώρων μας, όπως και το «Καληνύχτα, Πλανήτη» του Ricardo Siri Liniers, το οποίο αποκαλύπτει στους μικρούς μας φίλους τα συναρπαστικά πράγματα που συμβαίνουν στα δωμάτιά τους, όταν εκείνα κοιμούνται.

Εικόνα14

Για τα παιδιά που βρίσκονται στα προεφηβικά στάδια, πάντως, ένα εξαιρετικό βιβλίο είναι η μεταφορά του διαχρονικού διηγήματος της Άλκη Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» σε ένα σύγχρονο και συναρπαστικό graphic novel. Όσο για τα παιδιά που τρέφουν μεγάλη αγάπη για την ιστορία, υπάρχει και το «1821 - Ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία» της Μάρω Βασιλειάδου και του Ηλία Κολοβού, το οποίο μέσα από μία σπουδαία εικονογράφηση, «ξετυλίγει» την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Εικόνα15

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικά μόνο από τα αναρίθμητα πασχαλινά δώρα που μπορείς να προσφέρεις σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και δη, στο βαφτιστήρι σου αυτό το Πάσχα. Σε κάθε περίπτωση, για να μην χάνεις χρόνο ψάχνοντας το ιδανικό δώρο στα… άδυτα του διαδικτύου, έχει σημασία να θυμάσαι πως για μία ακόμη χρονιά, ένας είναι ο κορυφαίος προορισμός για τις αγορές των πασχαλινών δώρων: Το Public! Και αν δυσκολεύεσαι ακόμη να αποφασίσεις για το δώρο που πρέπει να πάρεις και δεν θέλεις να ρισκάρεις με την επιλογή σου, μπορείς να προσφέρεις το απόλυτο πασχαλινό δώρο, δηλαδή μία e-gift card Public, η οποία θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και συγχρόνως, θα δώσει τη δυνατότητα στον παραλήπτη της να επιλέξει ό,τι χρειάζεται, μέσα από την «πλούσια» γκάμα προϊόντων του Public!