Φεστιβάλ Αθηνών, Αύγουστος Στρίντμπεργκ και Δημήτρης Λιγνάδης

Φεστιβάλ Αθηνών, Αύγουστος Στρίντμπεργκ και Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι πάντα καθηλωτικός ως ηθοποιός και τολμηρός αν όχι αιρετικός σαν σκηνοθέτης. Κάθε του σκηνοθετική δουλειά ή λατρεύεται από μερίδα του κοινού του ή ενοχλεί, αλλά όπως και να'χει δεν περνάει αδιάφορη.

Το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινάει και αυτήν την δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα τις παραστάσεις τους με το έργο «δεσποινίς Τζούλια» εις μνήμην του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, που φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από το θάνατό του. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, λοιπόν, σκηνοθετεί την παράσταση, αλλά παράλληλα ερμηνεύει τον Ζαν, τον υπηρέτη του σπιτιού που μπλέκει σ' ένα ερωτικό παιχνίδι με την Δεσποινίδα Τζούλια, την πλούσια, εγωμανή, κακομαθημένη και στην ουσία πολύ μοναχική και θλιμμένη αφεντικίνα του.

Δεσποινίς Τζούλια είναι η Στεφανία Σουλιώτη, η Χριστίνα, η γήινη και υγιής υπηρέτρια είναι η Μαρία Πρωτόπαπα, ενώ τη μουσική υπογράφει η Ηρώ. Σίγουρα έχετε δει ξανά αυτό το επαναστατικό, για την εποχή του και κλασσικό πλέον για την δική μας, έργο σε κάποιο ανέβασμα του. Προσωπικά έχω λατρέψει την εξαίσια Φιλαρέτη Κομνηνού ως Δεσποινίδα Τζούλια. Στο συγκεκριμένο ανέβασμα όμως σημασία έχει να δούμε τη σκηνοθετική πρόταση του Λιγνάδη που για άλλη μια φορά φορτώνεται με προσδοκίες.

10 με 11 Ιουνίου, λοιπόν, στις 9 το βράδυ, στην Πειραιώς 260, θα δούμε...