Οι πλανητικές επιδράσεις από 16/5 έως 22/5

Οι πλανητικές επιδράσεις από 16/5 έως 22/5

Πίσω από την βιτρίνα

Στα μάτια σου καθρεφτίζεται μια όμορφη βιτρίνα με φροντισμένες λεπτομέρειες. Στέκει ενώπιόν σου αψεγάδιαστη, σαν τη ζωή που ποθείς. Ένα ψέμα, μια εικονική πραγματικότητα, που σε έμαθαν να συντηρείς.

Η αισθητική σου μοιάζει πια βγαλμένη από εργοστάσιο. Αλλάζεις πρόθυμα τον εαυτό σου με τη ρεπλίκα του, μέσα από ένα copy paste νεότητας. Επιστρατεύεις στρατιές ειδικών, στέκεις αγχωμένος μπροστά στον καθρέφτη σου, κυνηγάς τις ατέλειές σου, πιστεύοντας ότι θα κρατήσεις τον χρόνο σε απόσταση. Τι κι αν είσαι εκατό χρονών, αφού δείχνεις για τριάντα; Έχεις πειστεί ότι η εξωραϊσμένη εικόνα σου είναι το διαβατήριό σου για τις σχέσεις σου κι αγωνίζεσαι να κατακτήσεις το καλύτερο σώμα, την καλύτερη επιδερμίδα, τα ομορφότερα μαλλιά.

Γαντζώνεσαι από την εικόνα σου, αλλά, στην πραγματικότητα, το κλειδί για τις καρδιές των άλλων είναι αυτό που εκπέμπεις. Και δυστυχώς ούτε τα άγχη, ούτε οι ανασφάλειες, ούτε οι νευρώσεις σου καταφέρνουν να κρυφτούν πίσω από τη βιτρίνα σου. Αυτά εισπράττουν οι άλλοι κι αυτά είναι που ορίζουν την επαφή σας. Κι αυτό είναι που βλέπεις κι εσύ στους άλλους με τα μάτια της ψυχής σου, που ποτέ δεν λαθεύουν. Κάποιες φορές μάλιστα γελάς με την αφύσικη εικόνα.

Μα όταν θωρείς τον κέρινο εαυτό σου στον καθρέφτη, αρνείσαι να δεις το ψέμα. Το μέτωπό σου, τα χείλη σου, τα ζυγωματικά σου στέκουν εκεί ασάλευτα και αναλλοίωτα, ένα κενοτάφιο της ύπαρξής σου. Λίγο ακόμη και θα τα καταφέρεις να γίνεις ο άνθρωπος από πλαστικό.

Πλαστικές υπάρξεις, πλαστικό χρήμα, πλαστικές μνήμες, πλαστικά όνειρα, πλαστικοί έρωτες. Μα οι τόνοι του πλαστικού δε μπορούν τελικά να αποτρέψουν το μοιραίο.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr