Οδηγός επιβίωσης στο γραφείο έπειτα από ξενύχτι

Γωγώ Φούντα
Οδηγός επιβίωσης στο γραφείο έπειτα από ξενύχτι

Tips για να ξεπεράσετε μία δύσκολη μέρα

Τρίτη βράδυ και η παρέα σας βρίσκεται στο αγαπημένο σας μπαράκι. Την επόμενη μέρα έχετε φυσικά πρωινό ξύπνημα για τη δουλειά, οπότε πηγαίνετε για ένα ποτό στα γρήγορα και μετά ύπνο. Τι γίνεται όμως όταν το ένα ποτό φέρνει το άλλο και την επόμενη μέρα στο γραφείο είστε κυριολεκτικά ράκος; Εδώ σας έχουμε ένα οδηγό επιβίωσης όταν το hangover δε λέει να σας εγκαταλείψει...

1) Πιείτε πολλά υγρά: Κατά προτίμηση νερό. Σας βοηθάει να νιώσετε καλύτερα και καταπολεμά την αφυδάτωση που σας προκάλεσε το αλκοόλ.

2) Πάρτε παυσίπονα: Όσο και αν θέλετε να αποφεύγετε τα χάπια με το παραμικρό, ένα παυσίπονο σίγουρα θα σας βοηθήσει με τον πονοκέφαλο αλλά και το στομάχι σας.

3) Φάτε κάτι: Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ το τελευταίο που θέλουν να κάνουν είναι να φάνε. Ακόμα όμως και με το ζόρι, λίγο ψωμί ή κράκερς θα μαζέψει τα υγρά από το στομάχι σας και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

4) Αποφύγετε τις προστριβές: Σίγουρα οι τσακωμοί στη δουλειά είναι ότι χειρότερο, αλλά μπορούν να γίνουν ακόμα πιο δυσάρεστοι όταν η κατάστασή σας δεν είναι φυσιολογική. Υπάρχει μεγάλη να αντιδράσετε υπερβολικά κάτι που ίσως μετά να σας στοιχίσει όχι μόνο τη σχέση σας με ένα συνάδελφο αλλά και την ίδια σας τη θέση. Οπότε απλά, δώστε τόπο στην οργή...

5) Αποφύγετε τους πελάτες: Υπάρχει βέβαια μεγάλη πιθανότητα να μην μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο αλλά αν έχετε την επιλογή, καλύτερα να ακυρώσετε τα ραντεβού σας για ευνόητους λόγους.

6) Πάρτε έναν υπνάκο: Κατά τη διάρκεια του διαλείμματός σας, αντί να πάτε για καφέ με τους συναδέλφους σας μπορείτε να κοιμηθείτε για λίγο. Προσοχή: Μόνο στο διάλειμμα και όχι πάνω στο γραφείο!

7) Ζητήστε βοήθεια: Αν έχετε ατελείωτες αναφορές να γράψετε, αλλά η ζαλάδα και ο πονοκέφαλος επιμένουν, ζητήστε από ένα συνάδελφο να σας βοηθήσει ώστε να αποφύγετε τα λάθη.

8) Μην πείτε ότι έχετε hαngover: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η είδηση να φτάσει στα αυτιά του αφεντικού, κάτι που φυσικά δε θα του κάνει και την καλύτερη εντύπωση. Επιπλέον, δε φαντάζεστε πόσο γρήγορα μπορείτε να γίνετε το αγαπημένο θέμα του γραφείου, και όχι φυσικά για καλό.