Όταν πέφτετε στην ανάγκη της... οικογενειακής επιχείρησης!

Γωγώ Φούντα
Όταν πέφτετε στην ανάγκη της... οικογενειακής επιχείρησης!

Mη σνομπάρετε την οικογενειακή επιχείρηση, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια!

Oι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και ζόρικοι και φυσικά όλοι μας το έχουμε καταλάβει και το έχουμε αντιληφθεί στο πορτοφόλι αλλά και στην καθημερινότητά μας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που όλο και περισσότερο οι οικογενειακές επιχειρήσεις ανθούν και απασχολούν όλο και περισσότερα μέλη της οικογένειας για τους προφανείς λόγους: Δεν υπάρχουν χρήματα και δουλειές! Και τώρα βρίσκεστε σε αυτή τη δύσκολη και δυσάρεστη θέση της ανεργίας, και έχετε τους γονείς σας να σας πιέζουν να εργαστείτε επιτέλους στο γραφείο της οικογένειας. Πριν απορρίψετε κατηγορηματικά την πρόταση, σκεφτείτε το καλά...

Αναμφίβολα είναι πολύ στενάχωρο από τη στιγμή που θεωρούσατε ότι είχατε κατακτήσει κάποιου είδους ανεξαρτησία, να αναγκάζεστε να επιστρέφετε κάτω από την πατρική... φτερούγα όπως όταν ήσασταν έφηβες. Μπορείτε ωστόσο με τα κατάλληλα όρια και την κατάλληλη συμπεριφορά να θέσετε τους δικούς σας κανόνες και να ξεκόψετε από την αρχή στον πατέρα ή το θείο σας να σας αντιμετωπίζουν σαν οικογένεια. Φροντίστε οι σχέσεις κατά τη διάρκεια της δουλειάς να είναι αυστηρά επαγγελματικές και μη διστάσετε να προτείνετε ή να απορρίψετε κάτι που δεν σας αρέσει. Μόνο έτσι οι στενοί σας συγγενείς θα σας αντιμετωπίσουν ως επαγγελματία και όχι σαν το μικρό τους κοριτσάκι που βοηθάει στον ελεύθερο χρόνο του.

Όπως είναι φυσικό, από τη στιγμή που θα επιλέξετε να απασχοληθείτε στην οικογενειακή επιχείρηση, οι ευθύνες σας αυτομάτως διπλασιάζονται. Όχι μόνο γιατί η εν λόγω επιχειρήση κάποια στιγμή θα περιέλθει μοιραία στην κατοχή σας, αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης, αλλά και γιατί θα πρέπει καθημερινά και ασταμάτητα να αποδεικνύετε ότι αξίζετε τη θέση που κατέχετε και ότι δε βρίσκεστε εκεί λόγω της συγγένειάς σας με τα αφεντικά. Kαι προς θεού, μη θεωρήσετε ότι το να κάνετε μονίμως λάθη δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο και ότι θα σας καλύψουν τα πρόσωπα που τόσο σας αγαπούν. Η απροσεξία και η ανευθυνότητά σας το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εκθέσουν αυτούς που σας εμπιστεύθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Γιατί αργείτε στη δουλειά; 5 τρόποι να γίνετε συνεπείς!

Τι λέει ο μήνας γέννησής σας για το επάγγελμά σας;