Συνέντευξη για δουλειά; Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Συνέντευξη για δουλειά; Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Τα συνηθέστερα «φάουλ» που σας απομακρύνουν από την δουλειά των ονείρων σας

Ξέρατε ότι, τα πιθανά μελλοντικά αφεντικά σας, θα αποφασίσουν αν θέλουν να σας προσλάβουν μέσα σε 15 λέπτα το πολύ; Ακούγεται σχεδόν τρομακτικό, γι' αυτό ας δούμε μερικά από τα συνηθέστερα λάθη που, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να μας στοιχίσουν την καριέρα που ονειρευόμαστε.

«Είναι η δουλειά των ονείρων μου»
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ αυτή την φράση. Ακόμα κι αν το εννοείτε, πρόκειται για μία φράση- κλισέ που είναι πολύ πιθανόν ο πιθανός εργοδότης σας να θεωρήσει ανειλικρινή. Αποφύγετε και άλλα κλισέ όπως η φράση «έχω ομαδικό πνεύμα» και βρείτε δικά σας λόγια να περιγράψετε πόσο καλή είστε στη δουλειά σας.

Μιλάτε άσχημα για το πρώην αφεντικό σας;
Τεράστιο λάθος. Ακόμα και εάν έχετε δίκιο, το να μιλάτε άσχημα για το πρώην αφεντικό ή την προηγούμενη εταιρεία όπου εργαστήκατε, δημιουργεί κακή εντύωση μόνο προς το πρόσωπό σας.

Διψάσατε;
Μπορεί να πιστεύετε ότι ένας καφές θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια για τη συνέντευξη, αλλά, απ' ότι φαίνεται, το να πίνετε το αγαπημένο σας ρόφημα (ή ακόμα και νερό) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δημιουργεί, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Cosmopolitan, τις καλύτερες εντυπώσεις. Φροντίστε να ξεδιψάσετε και να πιείτε τον καφέ σας πριν την μεγάλη στιγμή.

Μιλάτε για τις οικονομικές απαιτήσεις σας
Σίγουρα τα χρήματα είναι μία από τις ανάγκες όλων των εργαζομένων. Παρόλα αυτά, λίγοι είναι οι εργοδότες που θεωρούν ότι η συνέντευξη είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσετε για τα χρήματα. Αν ο άλλος δεν θίξει το θέμα επιτόπου, περιμένετε μέχρι να σας γίνει η προσφορά και μετά συζητείστε το.

Δεν κλείσατε το κινητό σας;
Θεωρούμε σχεδόν αυτονόητο ότι έπρεπε να το έχετε κάνει. Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα ή sms μπορεί απλώς να καταστρέψει κάθε προοπτική πρόσληψής σας. Οι συνεντεύξεις για δουλειά δεν ξεκινάνε όπως οι ταινίες στο σινεμά με προειδοποιήσεις- παρακλήσεις να απενεργοποιήσετε το κινητό σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνετε από μόνη σας αφού ο χτύπος του, την ώρα της συνέντευξης μπορεί να δημιουργήσει πολύ αρνητικές εντυπώσεις.