Πέντε tips για την τέλεια επαγγελματική παρουσίαση

Πέντε tips για την τέλεια επαγγελματική παρουσίαση

Εντυπωσιάστε τους συνεργάτες σας με τις απλές συμβουλές που θα κάνουν την δουλειά σας ευκολότερη

Η επικοινωνικές ικανότητες που βοηθούν να παρουσιάσει κανείς τέλεια την δουλειά του, είναι προαπαιτούμενο για κάθε υψηλόβαθμο στέλεχος. Η ιδρύτρια των Spanx, Sara Blakely, η οποία κάνει τουλάχιστον είκοσι παρουσιάσεις τον χρόνο, μοιράστηκε με το Marie Claire τα tips της για να εντυπωσιάσετε τους συνεργάτες σας.

1) Φτάστε νωρίτερα
Εάν ο λόγος σας είναι σε κάποιο συνέδριο, είναι πολύ πιθανό οι ευθύνες που συνεπάγεται η θέση σας να είναι μεγάλες. Παρόλα αυτά, μην φτάσετε τελευταία στιγμή και ξεκινήσετε, απευθείας, με ένα σοβαρό λόγο. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει μερικά λεπτά ηρεμίας, που θα σας ηρεμήσουν από το άγχος και θα επιτρέψουν να συγκεντρωθείτε στις σκέψεις σας.

2) Πιάστε πίσω τα μαλλιά σας
Τίποτα δεν αποσυντονίζει περισσότερο από το να πρέπει, συνέχεια, να τραβήξετε πίσω τις τούφες που πέφτουν μπροστά στα μάτια σας.


3) Οι παρουσιάσεις είναι σαν το θέατρο
Δουλειά σας είναι να ενημερώνετε, να εμπνέετε αλλά και να διασκεδάζετε τους συνεργάτες και το κοινό σας, Είτε μιλάτε σε ένα απόλυτα υπηρεσιακό περιβάλλον, είτε σε ένα πιο χαλαρό κοινό, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και το χιούμορ, ώστε να τραβήξετε το ενδιαφέρον τους.

4) Επωφεληθείτε από την σκηνή
Όταν μιλάτε σε ένα μεγαλύτερο γκρουπ ανθρώπων για περισσότερα από λίγα λεπτά, μην στέκεστε, απλώς, πίσω από το πόντιουμ. Μην διστάσετε να περπατήσετε πάνω στη σκηνή- διατηρεί την ενέργεια σε υψηλά επίπεδα και σας επιτρέπει να έρθετε πιο κοντά με το κοινό.


5) Φορέστε «ζωντανά» χρώματα
Οι αίθουσες παρουσιάσεων, πλέον, έχουν, συνήθως, μεγάλες οθόνες, οι οποίες προβάλλουν την εικόνα του κάθε ομιλητή για να τον βλέπει καλά ολόκληρη η αίθουσα. Άρα, το τι θα φορέσετε έχει σημασία. Επιλέξτε ένα χρώμα που «γράφει» στην κάμερα και φορέστε ελαφρώς πιο έντονο make up, για να αποφύγετε να δείχνετε flat.

Διαβάστε ακόμα:
Πάρε πρωτοβουλίες και δώσε το μεγάλο boost στην καριέρα σου!
Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν την συνέντευξή σας για δουλειά
Τι ζώδιο είναι ο προϊστάμενός σου; Κέρδισέ τον με την δύναμη των άστρων!