Πώς να κλείσετε τον… διακόπτη της δουλειάς, για ένα διήμερο

Πώς να κλείσετε τον… διακόπτη της δουλειάς, για ένα διήμερο

Αν το κάνετε θα ξεφύγετε από όλους κι από όλα

Αν πάτε διακοπές αλλά το μυαλό σας είναι στη δουλειά, τότε σίγουρα δεν μιλάμε για διακοπές αλλά για βασανιστήριο. Ζείτε καθημερινά με ένα άγχος και δεν απολαμβάνετε απολύτως τίποτα.

Αν λοιπόν θέλετε να ξεκουραστείτε πραγματικά δείτε πώς να το κάνετε…

Αφήστε κάποιον στο πόδι σας: Δώστε σαφείς οδηγίες σε όσους θα σας καλύπτουν κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Πριν φύγετε , φροντίστε για τα βασικά, αφήστε ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή σας και στείλτε τα απαραίτητα mailενημερώνοντας τους συνεργάτες σας για το διάστημα που θα λείψετε.

Ξεκαθαρίστε ότι δεν θα είστε διαθέσιμες: Ενημερώστε τους ότι δε ελέγχετε τα mailκαι τα μηνύματα τους τηλεφώνου. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα μπορείτε να ανταποκριθείτε αμέσως ( ή τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψετε ) έτσι ώστε να μην έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες . Εάν σκοπεύετε να κάνετε κάποιο check in κατά τη διάρκεια των διακοπών σας , καλό θα είναι να το κάνετε συγκεκριμένα μια φορά την ημέρα, ή κάθε δυο μέρες.


Κάντε ένα διάλειμμα από την τεχνολογία : Κρατώντας το smartphone σας όλη την ώρα μπορεί να είναι δύσκολο να απεμπλακεί από τη ρουτίνα σας . Τουλάχιστον απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις σχετικά με τη δουλειά σας.


Ζήστε την στιγμή. Ασχοληθείτε μόνο με τους φίλους ή τα παιδιά σας και σκεφθείτε αν θα σας άρεσε ενώ είστε διακοπές κάποιος από την παρέα ασχολούνταν όλη την στιγμή με τη δουλειά. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι ο χρόνος με τους αγαπημένους σας είναι πολύτιμος και περιορισμένος.